Okullar 30 Nisan'a Kadar Tatil Edildi

Bilim Kurulu Toplantısı Sona Erdi Okullar Tatil Edildi. Okullar 30 Nisan'a Kadar Tatil Edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Da Katıldığı Koronavirüs Önlemleri Kapsamında Toplanan Bilim Kurulu Toplantısı Az Önce Sona Erdi. Bugün 19.15’te Basın Açıklaması Yapılacağı Duyurulmuştu. Tüm Eğitim Camiası, Öğretmenler Ve Öğrenciler Bilim Kurulu Toplantısı Sonrası Alınacak Kararları Ve Önlemleri Merakla Bekledi. Ve Son Dakika Şeklinde Bilim Kurulu Toplantısından Okulların Durumu İle İlgili Beklenen Karar Açıklandı.

Dün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İle Video Konferans Görüşmesi Gerçekleştirerek Okulların Tatil Edilmesi İle İlgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Bu Konuda Talimatlarınız Nedir?” Diye Sormuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Da Bakan Ziya Selçuk’a Bilim Kurulu Toplansın Oradaki Karara Göre Durumu Netleştirelim Bu Bilim İnsanlarının Karar Vereceği Bir Durumdur Demişti. Nitekim Bugün Bilim Kurulu Bakanların Da Katılımıyla Toplandı. Milyonların Beklediği Tatil Açıklaması Canlı Yayında Basın Açıklaması İle Kamuoyuna Duyuruldu.

Bilim Kurulu Kararına Göre Okullar 30 Nisan Tarihine Kadar Ertelendi. Yani Bu Tarihe Kadar Okullar Açılmayacak, Tatil Durumu Devam Edecek. Koronavirüs’ü Önleme İle İlgili Alınan Tedbirlere Ve Yayılmasına Engel Olmak Amacıyla Türkiye Geneli Tüm Okullar 30 NİSAN 2020 . Tarihine Kadar Tatil Edilmiştir.

Bu Tarihe Kadar Eğitimler MEB’in Hazırladığı Uzaktan Eğitim Sistemi İle EBA TV’ler Aracılığı İle Devam Edecektir.

b-251.jpg

Editör: TE Bilisim