Garden A.Ş eski yönetim kurulu başkanı ve Gaye Süs Bitkileri A.Ş yönetim kurulu Başkanı Abdullah Okul Süs Bitkileri Üreticilerini tek çatı altında toplayan en büyük birlik konumundaki Süs Bitkileri Üreticileri Altbirliği'nin (SÜSBİR) başkanlığına aday oldu. 
2008 yılından beri Türkiye'de çiçekçilik sektörüne hizmet veren en büyük birlik konumundaki SÜSBİR 16-17 Temmuz 2016 tarihleri arasında genel kurulunu yaparak yeni yönetimini belirlemeye hazırlanıyor. Bu birliğin 2012 yılında başkanlığını yapan Garden A.Ş eski yönetim kurulu başkanı ve Gaye Süs Bitkileri A.Ş yönetim kurulu Başkanı Abdullah Okul oluşturduğu 5 kişilik liste ile birliğin yönetimine yeniden aday oldu. Adaylık nedenin birliği kanuni ve mevzuatsal sorunlarını ortadan kaldırılmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Okul, "Türkiye Tohumcular Birliği altında Tarım sektöründe 7 tane alt birlikten birisi olan Süs Bitkileri Üreticileri Altbirliği'nin (SÜSBİR) yasası 2006 yılında  Resmi Gazetede yayınlandı. 2008'de de birlikler kuruldu. Kamu kurumu niteliğindeki özerk meslek örgütleri olarak görev yapmaya başladılar. Hiç birisinin direkt bakanlıkla bir bağlantısı yok. Yönetimi özerk olan birlikler. Süs Bitkileri sektöründe üretici sertifikası olan herkes bu birliğe üye olmak zorunluluğundadır. Bizde 2012'nin aşında Temmuz ayında yapılan genel kurulda burasının başkanlığına aday olduk. Ve kongrede seçimi kazanarak birliğin başkanı oldum. 2014 yılında da bazı nedenlerden dolayı istifa ettim. Bu birliğin kendine has bir seçim sistemi var. Bu birlikte yönetim çarşaf liste ile belirlenir, aralarından da başkanı belirlerle. Birliğin bugün 467 üyesi var. 16-17 Temmuz 2016 tarihlerinde birliğin yeniden genel kurulu yapılacak. Türkiye genelinden 463 üyede oy kullanacak. Bu genel kurulun ilk toplantısı çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı ve çoğunluk aranmaksızın bu tarihe ertelendi. Bu kongrede bizde yeniden birliğin yönetimine aday olduk" dedi. 
Güçlü bir destek var
Genel kurul öncesinde birliğin güçlü oyuncuları ile de istişareler yaparak kendilerinin desteğini almayı başardıklarını dile getiren Okul, "Üye yapısı Türkiye'nin geneli olan bir birlik. Ama belli havzalarda üyenin çoğunluğu bulunuyor. İstanbul'da 80, İzmir'de 80, Yalova'da 60, Ankara'da 60, Antalya'da 45, Sakarya'da 30 civarında üye çoğunluğunu barındıran bölgeler var. Ama ülkenin her yerinde üye var. Bu bir ekip işi. Her ne kadar seçim sistemi çarşaf liste ile de olsa buraya bir ekip sunmamız gerekliydi. O nedenle de üyelerin yoğun olduğu 5 bölgeden 1'er üyeyi bu listeye aldık. Bunlar Ocak ayından beri yapılan istişarelerle belirlendi. 16-17 Temmuz 2016 tarihindeki genel kurulda da bu listeyle yönetime aday olacağız. Bizim listemizde herkesin ne görev yapacağı belli. Eğer seçimi kazanırsak bende bu listede yönetim kurulu başkanı görevini üstleneceğim. Bu listeyi anlatırken 5 bölgede de neden bu göreve aday olduğumuzu anlatıyoruz. Birlik 2008 yılında faaliyete geçmesine rağmen yasal ve mevzuatsal sıkıntıları var. Biz bunları çözmeye talibiz. Sistemin bir de güçlü oyuncuları var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç A.Ş, Ankara Büyükşehir Belediyesinin şirketi ANKA, Ortadoğu İhracatçılar Birliği gibi şirketler var. Biz listemizdeki ekiple birlikte bunlara da giderek ne yapmak istediğimizi anlattık. Onlarla yaptığımız istişarelerde yönetimleri bizim hedeflerimizle kendi hedeflerinin aynı doğrultuda olduğunu ifade ettiler. Biz 5 kişilik bir yönetim listesi yaptık. Bunların hepsi de iyi arkadaşlar ama bir kanun çıkartmak için bir lobi ve kulis yapmak lazım. Bu kulis noktasında bu güçlü oyuncuların desteğinin alınması da çok önemliydi ki biz bunu da sağladık. Kongrede bu listeyle seçimi kazanıp ardından birliğin sorunlarının ortadan kaldırılması noktasında önemli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim