Bodrum Gündem

OKUL SERVİS ARAÇLARI DENETLENDİ…

servis araçları denetimi manşetBodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi tarafından öğrencilerin güvenli şekilde okullarına gidip gelebilmeleri için okul önlerinde ve okul servislerinin yoğun olarak kullanıldığı güzergahlarda servis araçlarına yönelik denetim uygulaması başlatıldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

2017/2018 yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla Bodrum genelinde okul servislerinin denetlemelerine başlandı.

Dr. Mümtaz Ataman Caddesi üzerinde başlatılan denetime Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya’da katılarak denetimleri yerinde inceledi.

Denetlemelerin okul önlerinde ve okul servislerinin yoğun olarak kullanıldığı güzergahlarda polis ekiplerince, polis kontrolü dışındaki yerlerde de jandarma ekipleri tarafından devam edecek.

Söz konusu denetimlerde okul servis araçlarının karıştıkları kazaların önlenmesi, çocukların trafik güvenliğinin sağlanması, kazalara sebebiyet veren kural ihlallerinin en aza indirilmesi ve böylece kazaların da azaltılması hedeflenmekte. Açıklamada, okul servis araçları şoförlerinin, çocuklara emniyet kemeri taktırmaları, kavşaklarda ilk geçiş hakkına riayet etmeleri ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlamaları, kırmızı ışıkta durmaları, çocukları güvenli kesimlerde indirmeleri ve ailelerine teslim etmeden ayrılmamaları gerektiği hususlarına dikkat çekildi.

Dr. Mümtaz Ataman Caddesi üzerinde başlatılan denetimde ekipler, okul servislerini durdurarak evrak kontrolü yaptı. Sürücü belgesi ile araç bilgilerini sorgulayan ekipler ayrıca servislerde öğrenci harici bir taşıma yapılıp yapılmadığının yanı sıra her çocuğun emniyet kemeri takıp takmadığını da denetledi.  Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesinde görev yapan polisler ayrıca kasksız motosiklet kullanan sürücüleri de uyararak ceza kestiler.

Uygulamaların Bodrum’daki çeşitli noktalarda aralıksız devam edeceği bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.