MEB (Milli Eğitim Bakanlığı)’in “Emniyet ve Güvenlik Tedbirleri” genelgesine bazı okulların uymadığı gözlendi.

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sonrası MEB, okullara giriş çıkışları kontrol altına aldığı 27 Temmuz 2016 tarihli “Emniyet ve Güvenlik Tedbirleri” konulu bir genelgeyi tüm illere göndermiş ve MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte okullarda alınacak yeni tedbirleri açıklamıştı. Genelgeye göre “Mesai saatleri dışında öğretmenler okul binasına izinle girebilecek, okula tamire gelen tesisatçının alet çantası aranacak ve tamirciye okuldan bir personel eşlik edecek” gibi güvenlik önlemleri sıralanmıştı. Genelgede ayrıca okul bahçesine hiçbir surette araç alınmayacağı ve öğrenci servis araçlarına ayrılan alan dışında park yapılmaması maddeleri olmasına rağmen Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bazı okullarda genelgeye uyulmadığı gözlendi.

Cumartesi günü kurulan halk pazarına Yunanistan’dan alışveriş için gelen vatandaşları taşıyan otobüslerin park ettiği Keşan Lisesi ve Ahmet Yenice Ortaokulu’nun bu genelgeye uyduğu gözlenirken Keşan Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde araç parklarının olduğunu gören vatandaşlar adı geçen lisenin neden genelgeye uymadığını sordu. Genelgenin tüm yurtta uygulandığını hatırlatan vatandaşlar kanunlara her kurumun uyması gerektiğini söylediler. Vatandaşlar yetkililerden konuyla ilgili gerekli önlemleri almasını istediler

Ayrıca, Yunanistan’dan gelen otobüslerin genelge nedeniyle Keşan Lisesi ve Ahmet Yenice Ortaokulu’na park edemediği için yolcularını Cumhuriyet Meydanındaki duraklarda indi-bindi yaptığı ve trafiği kısa süreliğine etkilediği görüldü.