"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Okul öncesi demokrasi eğitimi

23 Ocak 2021, Cumartesi 16:14
İsviçre’de okul öncesi çocuklara ‘demokrasi’ öğretiliyor.

İsviçre’nin Lozan şehrindeki bir özel anaokulunda çocuklar resim yapmak yerine kurulan göstermelik sandıklara oy pusulası atarak küçük yaşlarda ‘demokrasi’yi öğreniyor. Euronews’deki habere göre Lozan’da 3 özel anaokulun iş birliği ile başlatılan proje kapsamında her hafta yaklaşık 30-35 okul öncesi eğitimi alan çocuk kur’a ile belirlenerek, sandıkların kurulduğu merkezlere götürülüyor ve burada çocuklara oy kullandırılıyor. Amaç, referandum geleneği ile meşhur olan ülkede çocuklara erken yaşlarda demokrasiye katılımı teşvik etmek.

Çocuklar demokrasiyi öğrensin

Educalis adlı projeyi yürüten Olivier Delamadeleine, “Hedef çocukların demokrasiyi öğrenmesi” diyor. Demokrasiye karşı reflekslerin erken yaşlarda gelişiminin önemine değinen Delamadeleine, çocukların rollerini ciddiyetle yerine getirdiğini belirtiyor. ‘Demokrasi oyununa’ katılan anaokulu öğrencilerinden kimi rolü gereği hemşire, kimi polis kimi de seçim görevlisi olarak görev yapıyor.

Okunma Sayısı: 2243
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı