Çiftlikköy ilçesinin en hızlı gelişme gösteren mahallelerinden birisi olan Siteler Mahallesi’ndeki veli ve öğrencilerin yıllardır süren okul çilesine sona erdirecek olan ilkokul inşaatında ilk kazma vuruldu. Siteler Mahallesi’nde yapımına başlanan ilkokulun yeni eğitim öğretim döneminde eğitime başlaması hedefleniyor.
Her geçen gün artan yapılaşmaya paralel olarak konut artışından dolayı nüfusun da artış gösterdiği Siteler Mahallesi’nde veliler ve minik öğrenciler karda kışta kilometrelerce uzaklıkta bulunan okullarda eğitimlerini sürdürmek zorunda kalıyorlardı. Yıllardır mahallelinin kendisine ilettikleri en büyük sorunların başında gelen ilkokul yapımı ile ilgili olarak resmi kurumlarla sürekli olarak irtibat halinde bulunan Siteler Mahallesi Muhtarı Hasan Kaya, “Mahallemizin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan eğitim sorununun çözümünde nihayet son aşamaya gelindi. İnşallah en kısa zamanda inşaat bitirilerek yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerimiz kendi mahallelerinde eğitimlerini devam ederler. Mahallem adına bu hizmetin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Siteler Mahallesi’nin en büyük problemi olan ilkokul ihtiyacının karşılanması amacı ile 2015 yılının son ayında ihale gerçekleştirilmiş ve ilk adım atılmıştı. Kışlık nüfusun yedi bin civarında olduğu ve 500 öğrencinin okula gittiği Siteler Mahallesi’nde özellikle kış şartlarında minik öğrenciler, maddi durum yetersizliğinden dolayı çoğu zaman okullarına yürüyerek gitmek zorunda kalıyorlardı. Yıllardır okul arazisi  hayır sever bir vatandaş tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlanmasına rağmen, okul arazisi sit engeline takılmıştı. Okul yapılmak istenilen arazinin 3.derecede tarihi sit alanı içerisine alınması ise inşaat yapımının önünde engel oluşturmuştu. Yapılan görüşmelerin sonucunda inşaat yapılmasının önündeki ‘sit engelinin’ kaldırılması ile birlikte proje de hızla start aldı.
Editör: TE Bilişim