Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili görevinden istifa eden Oktay Vural'dan son dakika bir açıklama daha geldi.

Oktay Vural, istifasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Vural,"MHP'nin hali ve geleceği kaotik bir sürece sokulamaz. MHP'de bir yenilenmeye, atılıma ve silkinmeye ihtiyaç olduğu ve bunun karşılanması gerektiği açıktır"dedi. Vural, yazısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de teşekkür etti.



Yazılı açıklama öncesi Oktay Vural, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muhaliflerle görüşüp görüşmediği sorusu üzerine Vural, tüm genel başkan adaylarının kendisini aradığını ancak görüşme imkanı bulamadığını belirtti. Vural, bugün sadece Koray Aydın ile görüştüğünü söyledi.  Koray Aydın'ın "Oktay Vural aday olmayacak" sözleri üzerine ise Vural, aday olmayacağı mesajını verdi.

"İstifa etmenizi Devlet Bahçeli mi istedi?" sorusu üzerine Vural,"Kendi irademi kullandım" yanıtını verdi.



OKTAY VURAL KİMİNLE HAREKET EDECEK?



MHP'deki muhalif kaynaklara göre, Vural, bundan sonra Meral Akşener ile birlikte hareket edecek. Oktay Vural’ın başından beri Meral Akşener’e yakın durduğu, ancak partinin “dağılmadan kongre sürecine götürülmesi için”, yönetimde kalmaya devam ettiğini ifade eden MHP’li kaynaklar, ancak Genel Merkez’in tavrını “hakaretlere vardırması”üzerine, Oktay Vural’ın da Grup Başkan Vekilliği görevinden ayrılmayı tercih ettiğini vurguladılar.



MHP GENEL MERKEZİ'NDEN İLK DEĞERLENDİRME

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Oktay Vural'ın grup başkanvekilliğinden istifasına ilişkin katıldığı bir televizyon programında"Kendi isteğiyle böyle bir yolu benimsemiş. Buna söz söyleyecek halimiz yok. 7 Haziran sonrasında arkadaşımızın Genel Merkez'den farklı düşündüğü konular mevcuttu. Sosyal medya üzerinden bazı açıklamalar da yapıyordu. Yakın zamanda kendisinin alacağı pozisyondan durumu daha iyi anlayacağız. Bizim için sürpriz değil. Sayın Genel Başkan da bu karara saygı duydu" değerlendirmesinde bulundu.