İzmir’de FETÖ’ye ağır darbe

Darbe girişiminin mimarlarından Öksüz ve Batmaz ile ilişkili gruplar

Yayınlanma: 19.07.2019 - 21:42
Abone Ol google-news

İzmir’de FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Hava Kuvvetleri mahrem İmamlar yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda 52 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan C.A’nın firari sanık ve Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz ve Kemal Batmaz’la bağlantılı olduğu ileri sürüldü.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele şube ekiplerinin çalışmasında örgütün 2010 ile 2016 yılları arasında 2 farklı yapılanmadan oluştuğu, bu yapılanmanın İzmir Gaziemir Hava Teknik Okullar Komutanlığı ve Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı olduğu, 2017 yılında yapının tek çatı altında toplandığını belirledi. Rütbeli askerlerle birebir görüşüp maddi yardım toplandığı belirlenen C.A’nın FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı ve 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin mimarlarından Adil Öksüz ve Kemal Batmaz ile bağlantılı olduğu belirtildi. Şüphelilerin tamamının ByLock kullanıcısı olduğu, örgütü canlandırmaya çalıştıkları bildirildi.

Batmaz’a hücre cezası
Öte yandan darbe girişimi imamlarından Kemal Batmaz, cezaevinde örgütün eğitim ve propaganda faaliyetlerini yaptığı gerekçesiyle 19 gün hücre cezasına çarptırıldı. 25 Ocak’taki duruşmada Batmaz, mercekle okunabilecek şekilde küçük harflerle yazdığı mektubu tutukluların bulunduğu bölüme attı. Jandarmanın el koyduğu mektupta Batmaz’ın “örgütü satmadığını, sadık olduğunu” anlattığı belirtildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler