Amasya Valisi ve OKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Varol başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2020 dönemi OKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Mustafa Çiftçi, Samsun Valisi Osman Kaymak, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Amasya Valisi ve OKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Varol, başkanlığında geçen 2019 yılını değerlendirdi.

2019 yılında 3 mali destek programının hazırlık çalışmalarının yürütüldüğünü belirten Vali Varol, 34 milyon lira tutarında hibe kaynak ayrılarak “turizm Altyapısının Geliştirilmesi”, “Kırsal Kalkınma ve Tarımda Dönüşüm”, “Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi” mali destek programlarının ilan edildiğini, 2019 yılı proje teklif çağrıları ile toplamda 73 projeye 34 milyon lira hibe sağlanacağını ve toplam yatırım miktarının 68 milyon lira olacağını belirtti.

2019 yılı Teknik Destek Programı kapsamında 71 proje ile sözleşme imzalandığını, eğitimlerin bir kısmının tamamlanırken bir kısmının ise takvim süresince gerçekleştirileceğini anlatan Vali Varol, 2019 yılı Kasım ve Aralık ayı başvurularının sonuçlarının 2020yılı ocak ayında açıklanacak olması nedeniyle desteklenen proje sayısının daha da artacağını ifade etti.

Amasya Valisi Varol, 2019 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında 12 adet proje ile sözleşme imzalandığını, bu projelere 1.7 milyon lira hibe sağlanırken eş finansla birlikte toplam proje bütçelerinin yaklaşık 3 milyon liraya ulaştığını belirtti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim