• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
`OHAL` İçin Kritik Tarih Belli Oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halk oylamasına ilişkin kamuoyu araştırmalarında "evet" ve "hayır" oylarının birbirine yakın olduğunun hatırlatılması üzerine Yıldırım, "20 günlük bir süre var. 20 gün içerisinde mutlaka vatandaşın kararında, kararsızların kararında kesin bir sonuç ortaya çıkacak. Biz kampanya yapıyoruz, anketlerle ilgilenmiyoruz.

Vatandaşla mümkün mertebe daha fazla bir araya gelmeye çalışıyoruz, getirdiğimiz bu değişikliği anlatıyoruz.

'Hayır' grubundakilerin yanlışlarını, bunların doğrusunun ne olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Doğrusunu isterseniz ben, öyle kritik bir durum falan görmüyorum.

Rahat bir şekilde evetle sonuçlanacağına inanıyorum." karşılığını verdi. Başbakan Binali Yıldırım, OHAL'in uzatılmasına ilişkin soruya ise "Çarşamba günü MGK'da karar verilecek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Çankaya Köşkü'nde medya temsilcilerine yaptığı açıklamalardan öne çıkan başlıklar şöyle oldu:

• SEÇİM BARAJI: Yüzde 10 seçim barajı konuşulur, indirilebilir bu seçim barajı. Çünkü bu cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde artık model değiştiği için parti gruplarından ziyade, milletvekilleri ön plana çıkıyor. Bu esnetilebilir, partilerle konuşmak lazım.

• SEÇİM KAMPANYASI: 20 günlük bir süre var. 20 gün içerisinde mutlaka vatandaşın kararında, kararsızların kararında kesin bir sonuç ortaya çıkacak. Biz kampanya yapıyoruz, anketlerle ilgilenmiyoruz. Vatandaşla mümkün mertebe daha fazla bir araya gelmeye çalışıyoruz, getirdiğimiz bu değişikliği anlatıyoruz. 'Hayır' grubundakilerin yanlışlarını, bunların doğrusunun ne olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Doğrusunu isterseniz ben, öyle kritik bir durum falan görmüyorum. Rahat bir şekilde evetle sonuçlanacağına inanıyorum.

• KILIÇDAROĞLU'NUN SEÇİM KAMPANYASI: Amacımız vatandaşa doğruyu anlatmak. Kılıçdaroğlu'nun kampanyası yalan üzerine kurulu. Bu yanlış. Kılıçdaroğlu'nun 'Yeni dönemde kararları bir kişi verecek' söylemi, laf olsun, torba dolsun, böyle bir durum yok.

• AB İLE KRİZ: 16 Nisan'dan sonra AB ile önemli bir süreç yaşanacak. Kamuoyunda kafa karışıklığı olursa referandum yapılabilir.

• İSVİÇRE'DE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I HEDEF GÖSTEREN PANKART: Kabul edilebilir bir şey değil. Bu, tamamen suçtur. Türkiye, diplomatik yollardan yapılması gerekeni yapmıştır. Zannediyorum onlar da soruşturma başlattılar"

• AVRUPA'DA YAŞANAN SKANDALLAR: Avrupa'yı toptancı usulle değerlendirmek yanlış olur. Bazı ülkeler daha makul, bazı ülkeler ise maalesef olumsuz bir tutum içerisindeler. 'Bütün Avrupa bize karşı' şeklinde değerlendirmek hata olur.

• MİLLETVEKİLİNİN HANGİ USULLERLE SEÇİLECEĞİ: Milletvekillerinin hangi usullerle seçileceği, hangi yöntem olacağı konusu da oturulup konuşulacak, bir partinin vereceği karar değil ama biz AK Parti olarak buna açığız. Oturup bütün partilerle konuşacağız, makul bir noktada buluşursak bu değişikliği de yaparız. Bu, yapılan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bir parçası değil, bunun dışında anayasa konusu olmadığı için hemen 16 Nisan'dan sonra oturup konuşalım bu işi, biz hazırız.

Bu haberler de ilginizi çekebilir