'Öğretmenlik mesleği karanlığa meşaledir!'

24 Kasım Öğretmenler Günü, Alanya’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı saat 09.00'da Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı.

'Öğretmenlik mesleği karanlığa meşaledir!'

24 Kasım Öğretmenler Günü, Alanya’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı saat 09.00'da Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı.

24 Kasım 2016 Perşembe 21:00
'Öğretmenlik mesleği  karanlığa meşaledir!'
Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, Alanya Belediyesi Başkan Vekili Tunahan Kasapoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Yaman, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdal Tamrak, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Yaman tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Hükümet Meydanı’ndaki tören sona erdi.

KUTLAMALAR KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DEVAM ETTİ
Hükümet Meydanı’ndaki törenin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinliklerine Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM)  devam edildi. AKM'deki törene Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Alanya Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, Alanya Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Alanya Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Yaman, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdal Tamrak, öğretmenler, öğrenciler katıldı.
AKM’ deki törende Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından mesleğe yeni başlamış öğretmenler adına  Mustafa Mürüvvet Alaettinoğlu Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Belgin Demirer ve emekli öğretmenler adına İbrahim Yazar günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.

TANRISEVEN: “ÖĞRETMENLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven; "Öğrencilerin potansiyelini sergilemeleri için imkân sağlanmalı. Dinimizi doğru şekilde öğretirsek öğrenciler zararlı cereyanlara çekilmesin. Dinimizi doğru öğretmezsek FETÖ terör örgütü gibi örgütler onları ağına çeker. Milli eğitime ve öğretmenlere büyük görev düşüyor." şeklinde konuştu.

YENİALP: “ÖĞRETMEN HAYAT, MEDENİYET, VATAN, MİLLET DEMEKTİR”
Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp; “Büyüyüp gelişen çocuklarımızın bilgi açlığını öğretmenlerimiz doyurur. Öğretmenlerimiz, sevgilerini paylaşırlar. Çocuklarımızda ikinci bir aile olur öğretmenlerimiz. Verdikleri eğitimlerde vatan ve millet sevgisini aşılayarak en önemli eğitimi vermiş olurlar. Öğretmen demek hayat, medeniyet, vatan, millet demektir. Öğretmenlik mesleği karanlığa meşaledir.” dedi.

YAMAN: “ÖĞRETMENLİK SEVGİ MESLEĞİDİR”
İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Yaman ise konuşmasında şunları söyledi; “Öğretmenlik mesleği insanlık tarihinin ölümsüzlük mesleğidir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce sevgi mesleğidir. Sevgi dolu öğretmenlerimiz ışık demektir. Öğretmenlik, peygamber mesleğidir. Öğretmen, her şeye açılan kapıdır ve hayatının her aşamasını planlamalıdır.”

ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ
Alanya Anaokulu Öğrencisi Yaprak Yağcıoğlu tarafından ‘Öğretmenim’ adlı şiir ve Alanya Nezihe Soydan MTAL Edebiyat Öğretmeni Özlem Tarhan’ın ‘Dünyanın Bütün Çiçeklerini Getirin Bana’ adlı şiiri okumasının ardından, mesleğe yeni giren öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti. Ali Yıldız Berker yönetimindeki Fevzi Alaattinoğlu Anadolu Lisesi ‘ORİON Müzik Grubu’ tarafından müzik dinletisi sonrası programlar son buldu.
Son Güncelleme: 24.11.2016 23:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81