İkinci kuruluş yıldönümünü kutlayan sendikanın, bu yılki 24 Kasım Öğretmenler Günü için 9 ili kapsayan özel bir konser programı düzenledi. Çorumlu Sanatçı Metin Haboğlu’nun katılımıyla 19 Kasım’da Denizli’de başlayan konser turnesi Çorum’da son buldu. Son konserde iki Çorumlu sanatçı Metin Haboğlu ve Ümit Selim öğretmenlerle biraraya geldi.
Anvatar Otel’de önceki akşam düzenlenen etkinliğe Aktif Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Osman Öztürk, Yusuf Gül, Çorum Temsilcisi Adem Yücel, sendika yöneticileri, Çorum merkez ve ilçelerinde görev yapan öğretmenler ile aileleri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılışında konuşan Aktif Eğitim-Sen Temsilcisi Yücel, siyasal sendikacılık yerine sosyal sendikacılık için alanlarda olduklarını, bugüne kadar kendilerine yapılan iftara ve karalamalara karşı dik duruşlarını sürdürdüklerini vurguladı.
Aktif Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Öztürk ise eğitim sisteminin bir çok sorunla boğuştuğuna hatırlatarak “Türkiye’de öğrencilerimiz uluslararası sınavlarda başarılı olamıyor. Merkezi sınavlarda ise birçok öğrenci sıfır çekiyor. Bu sorun ve sorunlar öğretmenlerimizden kaynaklanmıyor. Eğitim sisteminden, sürekli olarak değişen eğitim politikalarımızdan, belki de eğitim gündeminden uzak yöneticilerden kaynaklanıyor. Uyuşturucu madde bağımlılığı ilkokul seviyesine inmiş durumda. Öğrenci ve öğretmenlere yönelik şiddet eylemleri artıyor. Tüm bunlara rağmen yetkililerin üç maymunu oynaması üzücüdür. Bu kadar olumsuzluk karşısında öğretmenler üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyor” diye konuştu.
İki yılda üye sayısını en fazla artıran sendika olduklarını söyleyen Öztürk, sorunlara çözüm üreten bir sendika olduklarını da sözlerine ekledi. Okula can veren yılın öğretmenleri Fikret Gündoğdu, Bülent Geçal ve Adnan Tekinel ile emekli öğretmenler Celal Toroman ve Osman Atıcı’nın plaket ve hediyeyle ödüllendirildiği gecede, Aktif Eğitim-Sen’in ikinci kuruluş yılı için hazırlanan pasta da kesildi.
Öğretmenler Günü’ne özel olarak hazırlanan gecede daha sonra ise Çorumlu sanatçılar Ümit Selim ile Metin Haboğlu sahne aldı. Çorum’da bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getiren sanatçılar birbirinden güzel eserlerini öğretmenler ve aileleri için seslendirdi. Gecede Müzik Öğretmeni Alparslan Yıldız da “Bir Türküdür Öğretmen” albümünde seslendirdiği “Ben Bir Yakup İdim” eserini Metin Haboğlu ile birlikte seslendirdi. Konserin son kısmı ise Metin Haboğlu ve Ümit Selim’in birlikte söylediği eserlerle son buldu. Sanatçılar daha sonra ise büyük beğeni toplayan albümlerini sevenleri için imzaladı.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim