ÖĞRETMENLERDEN YÖNETMELİĞE TEPKİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.04.2017 - 11:22, Güncelleme: 28.04.2017 - 11:22
 

ÖĞRETMENLERDEN YÖNETMELİĞE TEPKİ

Rehber öğretmenleri ilgilendiren yönetmelik imza için Başbakanlığa gönderildi. Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada, Rehber Öğretmenler için çıkacak yeni yönetmeliğin eğitimin kalitesini ve öğretmenleri olumsuz etkileyeceği belirtildi.
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) değiştirerek imza için Başbakan Binali Yıldırım'a sunduğu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği'ne Manisa’dan tepki geldi. KESK’e bağlı Manisa Eğitim-Sen Şubesi üyesi bir grup öğretmen, yönetmeliği tepki göstererek, eylem yaptı. Manisa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen eylemde, grup adına açıklamayı Eğitim-Sen Manisa Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi Rehberlik ve Psikolojik Danışman Öğretmen Ayşe Bayraktar yaptı. Bayraktar, rehber öğretmenleri asli görevlerinden uzaklaştıracağını ve rehberlik hizmetlerini kalitesizleştireceğine dikkat çekti. MEB'in Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği'ni değiştirerek, içerik bakımından skandal sayılabilecek bir hale getirdiğini iddia eden Bayraktar, rehber öğretmenlerin haftalık mesaisinin 30 saatten 40 saate çıkarılmak istendiğini öne sürdü.   "İÇERİK BAKIMINDAN SKANDAL" Bayraktar’ın okuduğu açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “Milli Eğitim Bakanlığı, bugüne kadar eğitim alanına yönelik yaptığı yasal değişiklikler ve pratik uygulamalar ile eğitim sisteminde içinden çıkılmaz sorunlar yaratmıştır. MEB’in bu konudaki son adımı, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğinin değiştirilerek, içerik bakımından skandal sayılabilecek bir hale getirmiş ve imza için Başbakanlığa göndermiş olmasıdır. Türkiye’de öğrencilere yönelik istismar ve ihmallerin ortaya çıkarılmasında rehber öğretmenlerin önemli bir rolünün olduğu açıktır. Bunun temel nedeni, rehber öğretmenlerin öğrencilerle kurdukları iletişim becerileri, karşılıklı anlayış, rehber öğretmen ile öğrencinin koşulsuz kabul, empati, güven ve saygı çerçevesinde ilişki kurabilmesidir. Böylesine önemli ve hassas bir görevi yerine getiren rehber öğretmenlerin boş derse girmesi, nöbet, etüt gibi yaptıkları iş ile çelişen görevler verilmesi, rehber öğretmenlerle öğrencileri arasındaki ilişkiyi, dolayısıyla rehberlik hizmetlerinin temel işlevini temelden değiştirecek özellikle göstermektedir.”   
Rehber öğretmenleri ilgilendiren yönetmelik imza için Başbakanlığa gönderildi. Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada, Rehber Öğretmenler için çıkacak yeni yönetmeliğin eğitimin kalitesini ve öğretmenleri olumsuz etkileyeceği belirtildi.
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) değiştirerek imza için Başbakan Binali Yıldırım'a sunduğu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği'ne Manisa’dan tepki geldi. KESK’e bağlı Manisa Eğitim-Sen Şubesi üyesi bir grup öğretmen, yönetmeliği tepki göstererek, eylem yaptı. Manisa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen eylemde, grup adına açıklamayı Eğitim-Sen Manisa Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi Rehberlik ve Psikolojik Danışman Öğretmen Ayşe Bayraktar yaptı. Bayraktar, rehber öğretmenleri asli görevlerinden uzaklaştıracağını ve rehberlik hizmetlerini kalitesizleştireceğine dikkat çekti. MEB'in Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği'ni değiştirerek, içerik bakımından skandal sayılabilecek bir hale getirdiğini iddia eden Bayraktar, rehber öğretmenlerin haftalık mesaisinin 30 saatten 40 saate çıkarılmak istendiğini öne sürdü.
 
"İÇERİK BAKIMINDAN SKANDAL"
Bayraktar’ın okuduğu açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “Milli Eğitim Bakanlığı, bugüne kadar eğitim alanına yönelik yaptığı yasal değişiklikler ve pratik uygulamalar ile eğitim sisteminde içinden çıkılmaz sorunlar yaratmıştır. MEB’in bu konudaki son adımı, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğinin değiştirilerek, içerik bakımından skandal sayılabilecek bir hale getirmiş ve imza için Başbakanlığa göndermiş olmasıdır. Türkiye’de öğrencilere yönelik istismar ve ihmallerin ortaya çıkarılmasında rehber öğretmenlerin önemli bir rolünün olduğu açıktır. Bunun temel nedeni, rehber öğretmenlerin öğrencilerle kurdukları iletişim becerileri, karşılıklı anlayış, rehber öğretmen ile öğrencinin koşulsuz kabul, empati, güven ve saygı çerçevesinde ilişki kurabilmesidir. Böylesine önemli ve hassas bir görevi yerine getiren rehber öğretmenlerin boş derse girmesi, nöbet, etüt gibi yaptıkları iş ile çelişen görevler verilmesi, rehber öğretmenlerle öğrencileri arasındaki ilişkiyi, dolayısıyla rehberlik hizmetlerinin temel işlevini temelden değiştirecek özellikle göstermektedir.” 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.