19 Nisan 2024 Cuma   

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
 

Bayrampaşa Kaymakamlığı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Bayrampaşa Aliya Izzetbegoviç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen kutlama programına, Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürü Necati Aktuğ Şahin, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük, siyasi parti ilçe başkanları, birim müdürleri, mahalle muhtarlarının yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kaptan Ahmet Erdogan Uluslalarası Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Halil Sodan açılış konuşmasını yaparken, öğretmenler adına ise aynı okuldan İngilizce öğretmeni Nilay Alphan, günün anlam ve önemine iliştin bir konuşma gerçekleştirdi.

ŞENEL: ÖĞRETMENLİK DÜNYANIN EN KUTSAL VE FEDAKARLIK MESLEĞİ
Konuşmasına yapmak üzere kürsüye davet edilen Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel,  "Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza kendini adayarak onların yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü zorluğa göğüs gererek sınırları okul ve sınıf duvarları ile çizilemeyecek kadar ağır sorumluluk üstlenen, sevgi ve fedakârlıkla çalışma azmi içerisindeki dünyanın en kutsal ve en fedakâr mesleğin temsilcileri olan; Başta Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum'' diye konuştu.

AYDINER: ÖĞRETMENLER GELECEĞİ İNŞA ETMEKTEDİRLER
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise törende yaptığı konuşmasında, “Öğretmenler, aydınlık geleceğimizin teminatıdır. Yaşamın içinde mimarlar fiziki unsurları inşa ederken, yetiştirdikleri genç nesillerle öğretmenlerimiz de manevi anlamda geleceği inşa etmektedirler. Ben de bir dönem öğretmenlik yaptım. Bu mesleğin zorluklarını bilirim. Öğretmen olmak, herkese nasip olmaz. Çünkü, ilimle ilgilenen siz kıymetli hocalarımız bizleri yetiştirdi ve  bugünlere getirdi. O nedenle sizlere çok şey borçluyuz. Sevgili hocalarımızı en kalbi duygularımla kutluyorum. Bayrampaşa Belediyesi olarak her zaman eğitime ve ilçemizdeki eğitimcilerimize destek olduk. Destek olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YENİYOL: ÖĞRETMENLİĞİN BEDELİ HİÇBİR MADDİ KARŞILIKLI ÖLÇÜLEMEZ
Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdulaziz Yeniyol ise konuşmasında, “Öğretmenlerimiz, güzeli ve her alanda yenileşmeyi savunan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren, onların kalplerine sevgi, saygı ve hoşgörü tohumlarını ekerek milli birlik ve beraberlik halkamızı güçlendiren, yarınlarımızı oluşturan dönüşüm mimarlarıdır. Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Öğretmenlerimiz yılın sadece bir gününde değil, her anında hatırlanması gereken güzide bir topluluğun, kutsal bir mesleğin üyeleridir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş, öğretmen ve eğitimcileri minnet ve şükranla anarken, bütün Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, görevini ifa ederken şehit olan tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet dilerim” şeklinde konuştu.

GÖSTERİLERİN ARDINDAN ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Protokol konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Dr. Ziya Selçuk’un Öğretmenler Günü mesajı okundu ve 24 Kasım Öğretmenler Günü video gösterimi yapıldı. Ardından Kaptan Ahmet Erdoğan Uluslar arası Anadolu İmam Hatip Lisesi hafız öğrencileri ilimle ilgili ayet ve hadisler okurken, okulun müzik öğretmeni Yusuf Özcanlı ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Orda bir köy var uzakta” adlı tiyatro gösterimi ve yine Özcanlı yönetimindeki Afrikalı öğrenciler tarafından hazırlanan müzik dinletisi sunuldu. İşaret dili eşliğinde “Öğretmen Marşı” gösterisi ve “Ben öğretmenim” adlı oratoryo gösterisi sergilendi. Ardından Bayrampaşa’daki öğretmenlerinden oluşan Türkiye Öğretmenler Kupası Masa Tenisi şampiyonu olan öğretmenlere başarı belgeleri ve emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi, Kaymakam Dr. Soner Şenel ve belediye başkanı Atila Aydıner tarafından takdim edildi.

Tarih: 27 Kasım 2019 Çarşamba    Hit: 3643

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol