Öğretmenler Günü kutlamaları sona erdi

Gümüşhane’de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikler sona erdi.

Öğretmenler Günü kutlamaları sona erdi
Gümüşhane’de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikler sona erdi.

49 YIL ÖNCE VEFAT EDEN ÖĞRETMEN KABRİ BAŞINDA ANILDI

Öğretmenler Günü nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, program kapsamında beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Öğretmenevi Müdürü Musa Uncu, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Eyyüp Zengin, İmam Hatip Okulu öğretmenleri Fatih Merdan ve Yusuf Yılmaz’la birlikte Emirler Mezarlığında meftun bulunan Emekli Öğretmen Mustafa Eren’i kabri başında dualarla andı.

Kabir ziyaretinde, Kur'an-ı Kerim okunarak merhum öğretmenin ruhuna hediye edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, “Rahmetli öğretmenimize Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kabrini ziyaret ettik” dedi.

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE ANLAMLI ZİYARET

Kutlama programı kapsamında il merkezindeki bazı emekli öğretmenler de evlerinde ziyaret edildi.

Şahinkaya, Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Öğretmenevi Müdürü Musa Uncu, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Eyyüp Zengin, İmam Hatip Okulu öğretmenleri Fatih Merdan ve Yusuf Yılmaz’la birlikte Gümüşhane'de emekli eğitimciler Yusuf Sadık (77) ve Ragıp Aktaş’ı (65) evlerinde ziyaret etti.

Emekli eğitimciler Sadık ve Aktaş, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, böyle anlamlı bir günde unutulmadıklarından dolayı duygulandıklarını ve çok mutlu olduklarını dile getirdi ve İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya’ya teşekkür etti.

Duygusal anların yaşandığı ziyarette konuşan Şahinkaya, “Öğretmenlerimiz yalnızca 24 Kasımlarda değil,  her zaman değerliler ve öylede kalacaklardır. Büyüyen her fidanda, açılan her çiçekte kokusu; geçmişte ve gelecekte izleri var. Bir yıl daha öğretmenler gününü birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğretmenliğe emek vermiş, sevgisini, yüreğini bu toplumun evlatlarını yetiştirmek üzere seve seve feda etmiş kıymetli öğretmenlerimizle bir arada olmaktan dolayı büyük onur duyuyorum. Bizleri bağrınıza bastığınız için hepinize minnettarız. Sizler, bu memleketin en değerli varlıklarısınız. Sizler hem öğretmenimiz, hem anamız, hem babamızsınız. Sizler, genç nesilleri toplumumuza faydalı birey olarak yetiştiren çalışmalarınızdan dolayı, bu topluma değer kattınız. Dünyada yalnızca anneler, babalar ve öğretmenler yetiştirdikleri çocuklarının kendilerinden daha yukarılarda olmalarını isterler. Onları gördükçe eserleriyle gurur duyarlar. İşte bu mesleği kutsal yapan da budur. Evinizin kapılarını bizlere açıp, bizi kabul ettiğiniz için size minnettarım. Öğretmenler gününüzü kutluyor, ellerinizden öpüyorum.” dedi.

Şahinkaya, ziyaretin sonunda emekli öğretmenlere günün anısına çiçek verip, çeşitli hediyeler takdim etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÖĞRETMENLER DOYASIYA EĞLENDİ

İl merkezindeki 24 Kasım programlarının sonuncusu ise Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen müzik eğlence programı oldu.

Programa Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, İbrahim Taş, Şube Müdürleri Adem Doğan, İlhan Yıldız, Hüseyin Erden, Cemal Karabulut, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Burada yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin kutsal ve yapılması zor bir iş olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Şahinkaya, “Çünkü biz milletimizin en kıymetli varlıkları olan çocuklarını şekillendirip geleceğe doğru yönlendiriyoruz. Bu kutsal görevi icra eden bütün meslektaşlarımı saygıyla selamlıyorum. Bizi bu gecede yalnız bırakmayan bütün meslektaşlarımıza, misafirlerimize, değerli konuklarımıza saygılarımızı sunuyorum” dedi.

İldeki pansiyonlu okullar ve öğretmenevinin katkılarıyla Zigana ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin ikram ve servisleriyle hazırlanan programda klavyede Gürkan Gürses, öğretmenler, Oytun Eleman, Oğuzhan Çakır, Hilal Çildoğan, Duygu Terbıyık, Özge Özbek ve Ayten Açımer tarafından solo ve düetlerle seslendirilen şarkı ve türküler salonda bulunanları kimi zaman hüzünlendirirken, kimi zaman da hareketli parçalarla coşkulu anlar yaşattı.

Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya’nın bütün masaları tek tek gezerek öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlamasının ardından programın sonunda katılımcı okul müdürleri ve öğretmenler kemençe ve davul-zurna eşliğinde oyun oynayarak doyasıya eğlendi.
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2015, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER