Gaziantep'te eğitim başarısını yükseltmek için öğretmen ordusuyla harekete geçeceklerini belirten Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “29 bin 500 öğretmenimiz var. Öğretmenlerimizi harekete geçireceğiz. Çünkü her şey okulda bitiyor sınıfta bitiyor” dedi. Gaziantep’te 77 bin Suriyeli öğrenci olduğunu belirten Tepe “Sınırımızın hemen ötesinde bir savaş oluyor. Bölgeden Gaziantep’e nüfus akışı var.

Gelen nüfusun bizimle ilgili olan çocukları eğitim sistemimize dahil ettik. Bunlarla ilgili dil problemini ortadan kaldırdık. Şuanda bizim çocuklarla beraber aynı şartlarda aynı ortamı paylaşıyorlar ve eğitim hizmeti alıyorlar. Bakanlığımız Suriyelilerle ilgili bir proje olduğunda Gaziantep modelini örnek alıyor” ifadelerini kullandı.

Tepe, “Sayın Cumhurbaşkanımız ben halkımızın hizmetkarıyım diyor. Evet kendisi öyle ama bizler de temsilcileri olarak halkın hizmetkarı olacağız. Halkı çok güzel karşılayacağız onların taleplerini dinleyeceğiz sıkıntılarını dinleyeceğiz ve o sıkıntıların devletin diğer kurumlarıyla iş birliği yaparak ortadan kaldıracağız. Öğretmenlerimizin enerjisini tekrar sağlayıp onlarla beraber eğitimde çok güçlü, çok hızlı ivme yakalayıp Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete'den aldığımız bayrağı kaldığımız yerden daha yüksek yerlere taşıyacağız” dedi.

Bakanlığımız Suriyelilerle ilgili bir proje olduğunda Gaziantep modelini örnek alıyor.

4 milyona yakın Suriyeliyi biz kucaklıyoruz ve tek bir sorun yok. Bu kadar güzel karşılayan kucaklayan eğitimine sosyal yapısına dokusuna dahil eden bir eğitim sistemi var. Bu eğitim sistemini eleştirmek hakikaten çok vicdani insaflı olmaz

TEPE, REFERANS GAZETESİNE KONUŞTU

4 Şubat 2019’da Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan ve geçtiğimiz günlerde Gaziantep’e İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Yasin Tepe, Referans gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

50 ŞEHİRDEN DAHA BÜYÜK BİR ÖĞRENCİ KİTLEMİZ VAR

Gaziantep’te Türkiye’nin 50 şehrinden daha büyük bir öğrenci kitlesi olduğunu belirten Tepe, “Gaziantep’in kendi içindeki yoğunluğu bizim idarecileri çok pişirmiş onu gördüm ben. Çok çalışkan çok gayretli idarecilerimiz var. Öğretmenlerimiz keza öyle çok heyecanlılar. Öğrenci sayımız 638 bin. Baktığınız zaman ülkemizin 50 tane şehrinden daha büyük bir öğrenci kitlesi var. Bu ihtiyaca cevap vermek kolay değil. Bizim avantajlarımız bir defa Gaziantep’in eğitime bakan çok güzel bir bakışı var. Sanayiciler olarak, siyaset olarak, STK’lar olarak topyekûn bakıyoruz” dedi.

EĞİTİM SİSTEMİNİ ELEŞTİRMEK ÇOK VİCDANİ İNSAFLI OLMAZ

Gaziantep’te 77 bin Suriyeli öğrencinin eğitim aldığını belirten Tepe, “Sınırımızın hemen ötesinde bir savaş oluyor ve bizde sınır iliyiz. O bölgeden bu bölgeye nüfus akışı var. Gelen nüfusun bizimle ilgili olan çocukları eğitim sistemimize dahil ettik. Bunlarla ilgili dil problemini ortadan kaldırdık. Şuanda bizim çocuklarla beraber aynı şartlarda aynı ortamı paylaşıyorlar ve eğitim hizmeti alıyorlar. 77 bin Suriyeli öğrencimiz var il genelinde.  Hesap ettiğiniz zaman bizim küçük ölçekte illerimizin hemen hemen 2 katı sayısında öğrenci var.

Türkçe eğitimi alıyorlar. Bizim okullarda bizim öğretmenlerle bizim çocuklarla beraber aynı sırayı paylaşıyorlar. Bolunun merkez ilçesinde 35 bin öğrenci var Gaziantep’te bunun 2 katı kadar Suriyeli öğrenci var. Bakanlığımız Suriyelilerle ilgili bir proje olduğunda Gaziantep modelini örnek alıyor. Bu tecrübeyi alarak diğer illere taşıyor. 4 milyona yakın Suriyeliyi biz kucaklıyoruz ve tek bir sorun yok. Bu kadar güzel karşılayan kucaklayan eğitimine sosyal yapısına dokusuna dahil eden bir eğitim sistemi var. Bu eğitim sistemini eleştirmek hakikaten çok vicdani insaflı olmaz” dedi.  

İŞİMİZİN ZOR OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ AMA BUNU ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ 

Gaziantep’te 160 tane okul inşaatının devam ettiğini belirten Tepe, “Gaziantep’in avantajları gibi dez avantajları var. Şehir olarak eğitim projeksiyonu açısından baktığımızda derslik sorunumuz var. Bu derslik sorununu şu anda hali hazırda devam eden 160 tane projeyle büyük oranda hal ediyoruz.  160 tane okul inşaat projesinden bahsediyorum. Bolu merkezinde toplamda 96 tane okul vardı, onun iki katından daha fazla inşaat var Gaziantep’te ve bunlar devam ediyor. Mart ayı ile beraber bu inşaatlarımız devam edecek şu anda kış şartları nedeniyle inşaatlar yavaşladı ama Mart’la beraber bu devam edecek. İşimizin zor olduğunun farkındayız ama bu güçlü yönlerimizle bunu üstesinden çok rahatlıkla geleceğiz” dedi. 

TÜRKİYE’NİN DÜNYA ÜLKELERİ İÇERİSİNDE EN İYİ EĞİTİM SİSTEMİNE SAHİP BİR ÜLKE

Türkiye’nin 227 tane dünya ülkeleri içerisinde en iyi eğitim sistemine sahip ülke olduğunu belirten Tepe, “Eğitimin başarısı denildiğinde sadece rakamlar üzerinden konuşuluyor. Rakamlar başarıyı tam olarak ifade etmez. Çok güçlü silahlarımız olabilir, çok büyük bilim teknolojisine sahip olabilirsiniz, paranızda çok olabilir, dünyanın süper gücü olabilirsiniz ama bu sizin iyi bir eğitimli toplum olduğunuzu göstermez. Ben Türkiye’nin 227 tane dünya ülkeleri içerisinde en iyi eğitim sistemine sahip ülke olduğunu düşünüyorum.  Rakamlarla ilgili bütün Türkiye olduğu gibi Gaziantep de çalışıyor. Bununla alakalı eğitimi bir bütün olarak ele almak lazım” dedi.

162 BİN LİSANSLI ÖĞRENCİSİ VAR

Gaziantep’te 162 bin lisanslı öğrenci olduğunu belirten Tepe, “Gaziantep bir spor şehri. 162 bin tane lisanslı öğrencisi var. Sayın valimizin liderliğinde bütün belediye başkanlarımız, müdürlerimiz ve çalışma arkadaşlarımız lisanslı öğrenci sayımızı arttırdılar. Lisanslı öğrenci sayısı demek aslında gençlerin beladan, tuzaklardan, terörden, ahlaksızlıktan, bağımlılıktan kurtarılması demek. Biz bataklığı kurutmuş oluyoruz. Bunun alkışlanması, taktir edilmesi ve daha da ötesinde bunun sahiplenmesi lazım” dedi.

İNANILMAZ BİR İVME YAKALANACAK

“Ben okuyorum Gaziantep okuyor” projesi ile inanılmaz bir ivme yakalanacağını ifade eden Tepe, “Ben okuyorum Gaziantep okuyor projesi ile inanılmaz bir ivme yakalanacak. Akşamları öğretmenlerimiz velilerimizin evlerine gidiyorlar. Orada yarım saatlik kitap okuyorlar. Okuyan insan kadar güzel bir insan var mıdır? Kitap okuma projesi kenti kültür ve sanat şehri haline getirecek” dedi.

AMACIMIZ ÇOCUĞU BİR BÜTÜN OLARAK YETİŞTİRMEK

Tasarım becerileri atölyeleri ile çocukları bir bütün olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Tepe, “Tasarım becerileri atölyeleri kuruluyor. Amacımız çocuğu bir bütün olarak yetiştirmek. Tarım toplumuyuz, bir tarım ülkesiyiz ama tarımsal anlamda çocukların hangi ürünlerin hangi mevsimde, hangi iklim koşullarında yetiştirildiğini bilmiyor. Çocukları bu gerçekle buluşturacağız. Bu tasarım atölye becerileriyle biz bunu sağlayacağız” dedi.

MUTLAKA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLER VERMEMİZ GEREKİYOR

Gaziantep’te girişimcilik eğitimleri verilmesi gerektiğini belirten Tepe, “Gaziantep’in çok farklı bir yapısı var. Özellikle sanayi yapısı ile ilgili atacağımız adımlar var. Bizim mutlaka girişimcilik eğitimleri vermemiz gerekiyor. Biz her çocuğun doktor, avukat, mühendis, öğretmen olmasını istiyoruz ama her çocuğun yeteneği bunlara uygun değil. Çocuğun matematiği gelişmişse mühendisliğe yönlendirmemiz lazım. Müziğe ilgisi varsa müziğe, spora ilgisi varsa spor yönlendirmeliyiz. Cesur olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLERİMİZİ HAREKETE GEÇİRECEĞİZ

Gaziantep’te öğretmen ordusunu harekete geçireceklerini belirten Tepe “Bizim insan kaynağımız var. 29 bin 500 öğretmenimiz var. Bizim bu yapıyı enerjiye döndürüp tekrar koşmamız. Öğretmenlerin enerjisini artırmamız lazım. Öğretmenlerimizi harekete geçireceğiz. Çünkü her şey okulda bitiyor sınıfta bitiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ben halkımızın hizmetkarıyım diyor. Evet kendisi öyle ama bizler de temsilcileri olarak halkın hizmetkarı olacağız.

Halkı çok güzel karşılayacağız onların taleplerini dinleyeceğiz sıkıntılarını dinleyeceğiz ve o sıkıntıların devletin diğer kurumlarıyla iş birliği yaparak ortadan kaldıracağız. Öğretmenlerimizin enerjisini tekrar sağlayıp onlarla beraber eğitimde çok güçlü çok hızlı ivme yakalayıp Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete'den aldığımız bayrağı kaldığımız yerden daha yüksek yerlere taşıyacağız” diye konuştu.

TEKNOFEST İÇİN TÜM OKULLARDA PROJELER YAZILIYOR

Gaziantep Kurtuluşunun 100. yılı ve Teknofest ile ilgili de konuşan Tepe, “Teknofest ile ilgili bütün okullarımızda projeler yazılıyor. Bu çalışmalardan başarılı projeler çıkacağına inanıyorum. Ayrıca Gaziantep'in kurtuluşunun 100. yılı içinde farklı çalışmalarımız olacak. Teknofest ve 100. yıl için tüm çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi. BAHRİ UÇAR