Öğretim elemanı ilanları yayınlanmaya başladı

Devlet üniversiteleri tarafından öğretim üyesi harici öğretim elemanı kadro ihtiyaçları çerçevesinde ilanlar yayımlanmaya başlandı...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Mart 2017 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretim elemanı ilanları yayınlanmaya başladı

Hatırlanacağı üzere, devlet üniversitelerine alınacak öğretim üyesi harici öğretim elemanı kadrolarının sayısının her yıl merkezi yönetim bütçe kanununda belirlendiği, 2017 yılı için devlet üniversitelerine alınacak öğretim elemanı sayısı atama izninin "4000" olduğu, bu atama izninin Yükseköğretim Kurulu tarafından 110 devlet üniversitesine dağıtılmadan yükseköğretim kurumları tarafından ilana çıkılamayacağını 16 Şubat 2017 tarihli haberimizde dile getirmiştik.

Hatta, söz konusu haberimizde "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen Veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in ek 1 inci maddesi doğrultusunda 4 bin kadronun en fazla yüzde yirmisinin, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda araştırma görevlisi kadrosunda lisansüstü eğitim yaptırılması amacıyla yükseköğretim kurumlarına tahsis edileceğini söylemiştik.

Bu hafta itibarıyla baktığımızda devlet üniversitelerinden; Adnan Menderes, Akdeniz, Artvin Çoruh, Bozok, Gümüşhane, İnönü, Kırıkkale ve Yüzüncü Yıl Üniversitelerinin Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi ve Uzman ilanlarının yayımlanmaya başladığını görüyoruz.

Bu açıdan bakıldığından, Yükseköğretim Kurulu tarafından bütçe kanununca belirlenen 4 bin kadronun "belirli bir kısmının" yükseköğretim kurumlarının öncelikli öğretim elemanı ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yakın bir zamanda dağıtıldığını ve bu kapsamda üniversitelerin ilanlarının yayımlanmaya başladığını düşünüyoruz.

Ayrıca, YÖK tarafından belirlenecek öncelikli alanlar için 4 bin kadronun yüzde yirmi oranında atama izninin ilerleyen aylar için bekletildiğini ve bu ilanların geçen yıl olduğu gibi bu yılın sonunda çıkılacağını değerlendiriyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber