POÇANOĞLU: “EŞLERİNE DE VESİLE OLACAKLARDIR”
Karslıoğlu Kur’an kursunu ziyaret eden İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, insanların rehabilite edilmesi ve rahat bir hayat sürmesi bakımından Kur'an kurslarının önemli katkılar sağladığını söyledi.
Kur’an kursuna katılan bayanlara ‘Kur'an okuma gayretinde olduğunuz için Cenab-ı Hak sizlerin de dualarını kabul eder inşallah’ diyen Poçanoğlu, Yozgat'ın Kur'an Kursları bakımından çok önemli bir şehir olduğunu belirtti.
Merkezde bütün mahallerde Kur'an kurslarının bulunduğunu kaydeden Poçanoğlu; “50 köyümüzde hanımlar Kur’an okuyorlar. Bayanların gayreti inşallah beylerin de Kur'an okumasına vesile olunacak. O konuda bayanlarımızın katkılarına ihtiyacımız var. Biz, bayanların teşvikiyle hem beylerin hem çocukların Kur'an okuma konusundaki gayretlerinin artacağına inanıyor, öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Başarıları daim olsun” dedi.

HALİME TEYZE 75 YAŞINDA KUR’AN’LA TANIŞTI

Kursun en yaşlı kursiyerlerinden Halime Demir, 75 yaşından sonra Kur’an-ı Kerim’le tanışmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Demir, Kur'an kursuna gelmeyi yıllardır çok istediğini fakat bir türlü destek bulamadığını belirterek; “Kur'an kursuna geldim, hocalarıma kursa gelmek istediğimi söyledim. Tabi buyur gel dediler. Allah'a çok şükür iki senedir de devam ediyorum. Hocalarımdan da Allah razı olsun. Önce Allah sonra onun sayesinde öğrendim. Arkadaşlarım, tüm bayanlar gelsin, Kur'an-ımızın kapısı açık. Ben yaşlıyım gelemiyorum demesinler. Çaba etsinler, ceht etsinler, cehtin elinden hiç bir şey kurtulmuyor. Ben 75 yaşından sonra öğrendim herkes öğrenir. Kur'an-ı Kerim okuduktan sonra hayatımda her şey değişti. Bu zamana kadar ömrümü boşa geçirmişim, ben bilememişim. Ölünceye kadar ben bu kursa geleceğim. Çok şükür Allah'a bana kısmet etti ” dedi.

EŞİNİN RUHUNA DUA OKUYOR

Kur’an Kursu’na başlama isteği karşısında, eşinin ‘Gitme, öğrenemezsin’ dediğini hatırlatan Demir, şunları söyledi:
“İlk başlarda acaba kafam alır mı okuyabilir miyim, okuyamazsam diye çok tereddüt ettim ama çok şükür okudum. Normalde okumam yazmam yok. Hocam çok ilgilendi, onun da desteği ile okudum. Rahmetli beyim bana sen bundan sonra yaşlısın, gitme kendini yorma kafan almaz dedi.  Ben de gideceğim okuyacağım kabrine varıp Yasin okuyacağım dedim. Çok şükür kabrine varıp Yasin okuyorum.”

TARİHİ KONAKTA KUR’AN KURSU…
Yapımı 1883 yılına dayanan tarihi Karslıoğlu Konağı Kur’an Kursu yöneticisi Zekiye Kılıç da 2012 yılında bu tarafa 2 sınıf olarak hizmet verdiklerini söyledi.
“Kursumuzun diğer kurslara nazaran bir özelliği var o da tarihi bir konakta veriliyor olması. 1883 yılında yapılmış tarihi bir bina. Ayrıca tarihe tanıklık etmiş bir binada görev yapmak bizim için özel ve güzel bir durum” diyen Kılıç, bayanların Kur’an Kursu’nu tercihinde binanın tarihi yapısının da önemli bir etken olduğunu ifade etti.
Diyanet İşleri Başkanlığının özellikle son dönemde Kur'an kursları alanında önemli adımlar attığını ve bu sayede Yozgat’ta da yediden yetmişe her kesimden insanın Kur'an ve ilmihal eğitimi aldığını kaydeden Kılıç, şöyle konuştu:

“Kur’an Kursumuza katılım yaşı oldukça yüksek. 20 yaşında kursiyerimiz de var, 75 yaşında kursiyerimizde. Müftülüğümüzün de bize sağladığı destekle etrafımızdaki tüm bayanlara ulaşabiliyoruz. 2012 yılından bu tarafa kursumuzda çok sayıda  kursiyerimiz Kur’an-ı Kerim’le tanıştı. Bayanların ilgisi bizleri de mutlu ediyor. Özellikle belirli bir yaştan sonra Kur’an öğrenemem kaygısı yaşayanlara kursiyerlerimizden Halime Hanım çok önemli bir örnek. Yozgat’ta yediden yetmişe her kesimden insanı kendisine uygun zaman diliminde Kur’an ve İlmihal öğrenmeye davet ediyorum.”

Editör: TE Bilişim