MEHMET TIRPAN

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasu tarafından Ramazan ayında başlatılan “Bölgesel İftar Programları’nın” 4’üncüsü Kangal ilçesinde gerçekleştirildi. Program öncesinde STSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile birlikte Kangal Belediye Başkanı Ahmet Kürşad Apaydın’ı ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi.Başkan Eken ve beraberindeki heyet daha sonra Kangal Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyemiz Basri Çoban’ı ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Eken, Kangal ilçesi ziyaretinde esnafları ve üyelerimizi ziyaret ederek, bol kazançlar diledi. Başkan Eken, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile birlikte Dünyaca ünlü doktor balıklarıyla şifa dağıtan Kangal Balıklı Kaplıcada incelemelerde bulundu. Kangal Balıklı Kaplıcada Gürün, Divriği ve Çetinkaya’nın katılımıyla düzenlenen iftar programına Kangal Belediye Başkanı Ahmet Kürşat Apaydın, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Meclis Başkanımız Çetin Yıldırım, STK Başkanları, Meclis Üyeleri ve üyeler katıldı.

BAŞKAN EKEN 1 YILLIK İCRAATLARINI ANLATTI

Birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla 4. yapılan iftar programında konuşan Başkan Eken, göreve geldikleri 1. yılda yapılan çalışmaları anlattı. Koltuktan güç almaya değil, tersine bu koltuğa güç vermeye geldiklerini vurgulayan Eken, “Bizler bu iftarları Odamızın bütçesinden değil, 69 Meclis Üyemizin verdiği katkılarla yapıyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Odamızın imkanlarını kullanmak çok kolay. Biz buraya para harcamaya değil, Odayı büyütmeye, kalkındırmaya geldik. Bizler sizlerden aldığımız destekle güçlüyüz. Seçimden önce verdiğimiz vaatlerin arkasındayız. Odamız 24 saat emrinizde.”dedi.

TEŞVİK KONUSU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DESTEK ALDI

Teşvik konusunda ki haklı mücadelenin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sivas mitinginde destek bulmasının Sivas için sevindirici olduğunu söyleyen Eken, “Sivas’ı teşvik kapsamından 6. Bölgeye aldırmak için seferberlik ilan ettik. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi Bakanımıza ve TOBB Başkanımıza bununla ilgili dosya takdim ettim.  Odamızın başlatmış olduğu bu seferberliğe Valimiz, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımızın da vermiş olduğu destekle beraber sonuca ulaştık. Sayın Cumhurbaşkanımız Sivas’a geldiğinde Nuri Demirağ OSB’ye özel teşvik verileceği müjdesini verdi. Şükürler olsun. Bu yasa tüm ilçelerimizi ve ilimizi de ilgilendiriyor. Demirağ OSB endüstriyel bölge ilan edildi. 40 bin kişi istihdam edilecek. Bununla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile bayramdan sonra bir araya geleceğiz. Bu yasanın çıkmasıyla artık Sivas’a yatırımcı getirmek için çalışacağız. Yerli ve yabancı tüm işadamlarını Sivas’a yatırım yapmaya davet edeceğiz. Sivas kalkınırsa, ilçelerimiz de kalkınır” diye konuştu.

“KENEVİR İLE İLGİLİ GÜNDEM OLUŞTURDUK”

Sivas’ın kenevir ekilecek iller arasında alınması için gündem oluşturduklarını da kaydeden Eken, “Kenevir ile ilgili ilk açıklamayı Sivas’tan ben yaptım. Sivas neden yok dedik. Girişimler başlattık. Siyasilerimizle işin peşine düşerek, Sivas’ın kenevir kapsamına alınması için mücadele verdik. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Sivas’ın 22. il olarak desteklenecek iller arasına alınacağını açıkladı. Oda olarak hepiniz adına takip ediyoruz. “ dedi.

“ODA KAYIT BELGELERİNİ ÜCRETSİZ HALE GETİRDİK”

“Oda kayıt belgelerini ücretsiz hale getirdik” diyen Eken, üyelerin artık oda kayıt belgesi ve tapu belgesi ücreti ödemeyeceğini açıkladı. Eken, konuşmasına şöyle devam etti: “ Üyelerimizin Odamıza gelerek aldıkları oda kayıt belgelerini dijital ortama dönüştürdük. İnternet sitemizi güncelledik, üyelerimiz zaman kaybetmeden bilgisayarları başından oda kayıt belgeleri alınmaya başladı. Bunun için üyelerden belge başına alınan 10 lira yılda toplam 100 bin lira alacağımızdan vazgeçtik. Üyelerimizden aldığımız bu paralardan feragat ederek, kaldırdık. Hiçbir üyemiz ihaleye girmek için odamıza gelip sıra bekleme derdinden de kurtulmuş oldu. Ayrıca tapu ile yapılan protokolle biz bu belgeleri de kaldırdık. 192 lira alınan para artık ödenmiyor, direk tapuya giderek işinizi kolayca yapabiliyorsunuz.

KANGAL’A TEMSİLCİLİK AÇILACAK

Kangal’da Odaya ait temsilcik açacaklarının da müjdesini veren Eken, “Suşehri, Gürün ve Şarkışla ilçemizden sonra Kangal’da Meclis kararıyla temsilcilik açmaya karar verdik. Bayramdan sonra Kangal’da da temsilcilik açarak, üyelerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.