Büyük Torbalı

Öğrencilerin kültür yarışı mest etti

Tüm yurtta olduğu gibi Torbalı’da da her yıl kutlanan ‘Turizm’ Haftası’ etkinlikleri kapsamında Ayrancılar Türk Telekom Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Öğrencilerin kültür yarışı mest etti
283 Görüntüleme
18 Nisan 2018 - 10:47
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Toplumumuzda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılmasını sağlamak amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan “Turizm Haftası” kapsamında Ayrancılar Türk Telekom Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde bir dizi etkinlik düzenlendi. Tüm okul öğrencilerinin ve öğretmenlerinin aktif rol aldığı etkinlik, öğrencilerin kendi yörelerine özel lezzetleri katılımcılara sunmasıyla başladı. Birbirinden lezzetli hazırlanan yöresel yemeklerle birbirleriyle yarışan öğrenciler, makarna, mantı, balık, tatlı, içli köfte, cevizli kömeç, kara lahana çorbası gibi 10’larca yöreye özgü yemekler jürinin beğenisine sunuldu. Ayrancılar Yörük Kültürünü Yaşatma Derneği’ne bağlı zeybek grubunun da renk verdiği kutlama etkinliğinde halaylar çekildi, göbekler atıldı.

JANDARMA DUYARSIZ KALMADI

Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Marmara Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesi’ne ait lezzetler ve yöresel kıyafetlerin yanı sıra resim, kitap ve el emeği ürünlerin sergilendiği etkinliğe Ayrancılar Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görevli jandarma ekipleri de duyarsız kalmadı. Ülkemizin doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu kaydeden Ayrancılar Türk Telekom Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdiresi Aynur Yanardağ, “Kültür ve medeniyetimizi gelecek kuşaklara taşımak için halk oyunlarımıza, geleneklerimize ve bu çalışmalara vesile olmak gerekir. Bu çerçevede bizler okul idarecisi olarak bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Bütün bölgelerin kültürel ve coğrafik özelliklerini yansıtan stantlarda, oraların özellikleri ve damak tatları sergileniyor. Bu çalışmalara katkı sunan öğretmen ve öğrencilerimi kutluyorum” diye konuştu.

METROPOLİS VURGUSU

Son yıllarda artan tanıtım çabaları; spor ve sanatta sergilenen üstün başarılar ülkemizin tanıtılmasında önemli roller oynuyor diyerek açıklamasını sürdüren Ayrancılar Türk Telekom Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdiresi Aynur Yanardağ,”Turizm, eğlenmek, dinlenmek, alışveriş yapmak ya da öğrenmek gibi amaçlarla düzenlenen gezilere verilen genel bir isim olabilir. Fakat içini doldurmak da üstün bir beceri gerektirir. Bizler ülke olarak bunu başardığımızı düşünüyorum. Marmaris, Bodrum, Fethiye, Antalya, Peri Bacaları, Efes gibi turizm bölgeleri ve antik yerlerindeki yoğunluk da bunun en belirgin örneklerinden biri. Torbalı’da bulunan ve çok tarihlere ışık tutan Metropolis’in tanıtımı için bizler eğitimci olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” ifadesinde bulundu. Murat CAN

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web