YÜZLERCE EDİRNELİ FENER ALAYINDA BİR ARAYA GELDİ

Edirne Belediyesi tarafından ‘Bayrağını al, Bayramına gel’ sloganıyla düzenlenen Fener Alayı’na yüzlerce Edirneli katıldı.

YÜZLERCE EDİRNELİ FENER ALAYINDA BİR ARAYA GELDİ

Edirne Belediyesi tarafından ‘Bayrağını al, Bayramına gel’ sloganıyla düzenlenen Fener Alayı’na yüzlerce Edirneli katıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Ekim 2022 Pazartesi 06:00
YÜZLERCE EDİRNELİ FENER ALAYINDA BİR ARAYA GELDİ

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Edirne Belediyesi tarafından fener alayı düzenlendi.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fener Alayına yüzlerce Edirneli katıldı. Ellerinde bayraklarla Ayşekadında toplanan Edirneliler Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk anıtına geldi. Burada saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Ardından Belediye Başkanı Recep Gürkan bir konuşma yaptı.

“Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinden ayrılmadan cumhuriyeti ilelebet payidar kılmaya ant içmiş Edirneliler. Cumhuriyet Bayramı'mızın doksan dokuzuncu yılı kutlu olsun” diyerek sözlerine başlayan Başkan Gürkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk büyük nutkunda söze şöyle başlıyor. Yıl 1919 Mayıs'ın on dokuzu Samsun'a çıktım. Ve ardından o bütün dünyanın örnek aldığı. Bütün mazlum milletlerin gıpta ettiği ve kendine rehber edindiği ulusal Kurtuluş Savaşımızı nasıl kazandığımızı anlatıyor. Bunu anlatırken bu toprakları bu vatanı düşman çizmelerinden nasıl kurtardığımızı ama hem dışarıdakilerle  hem de içeridekilerle nasıl mücadele ettiğimizi de anlatıyor. Atatürk'ün nutuk eseri bütün Türk milletinin tekrar tekrar okuması gereken bir baş yüce eser.

Bir imparatorluktan sonra her şeyi yeni baştan yazarak devrimleri yaşama geçirerek yeniden bir milleti adeta, Zümrüdü Anka Kuşu gibi küllerinden doğurarak bir cumhuriyeti kurmak kolay değil. Atatürk sadece Türk milletine değil. Dünyadaki bütün mazlum milletlere, bütün işgale uğramış milletlere, emperyalizmin kıskacı çizmesi altındaki milletlere de örnek olmuş, olağanüstü bir liderdir.

Gazi. Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bir evladı olmaktan, bir neferi olmaktan, eşit bir yurttaşı olmaktan ama hepsiyle beraber, Mustafa Kemal'in askeri olmaktan onur ve gurur duyuyoruz.”

Konuşmanın ardından kalabalık Saraçlar Caddesindeki konser alanına geçti.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.