ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLMEYE DEVAM EDİYOR

ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLMEYE DEVAM EDİYOR

Sungurlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Muhlis Dilek ve Ümit Karartı tarafından öğrencilere trafik eğitimi veriliyor.

30 Kasım 2019 - 09:42

Hayata geçirilen Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi ile 3-17 yaş grubuna yönelik, trafik polisi Muhlis Dilek ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görevli polis memuru Ümit Karartı tarafından öğrencilere eğitimler verilmeye devam ediyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ‘Karayolu Trafik ve Eylem Planı’ kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü), Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri kaynaştırma-Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve OPET’in desteğiyle 3-17 yaş grubunda ki çocuklara yönelik Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi ile hayata geçirildi.

Bu kapsamda polis memurları Muhlis Dilek ve Ümit Karartı, tarafından trafik bilincini oluşturmak amacıyla verilen eğitimlerde öğrencilere, trafik ışığı, işaret ve levhaları, yaya yolları, öğrenci servislerini kullanma, emniyet kemeri konularında bilgileri verildi.

Trafik kurallarına her zaman uyulması gerektiğini vurgulanan eğitimlerde, çocukların kendilerini tanımadıkları kişilere karşı nasıl koruyacakları, olabilecek suiistimallerin aileye ve öğretmenlere derhal bildirilmesi, tanımadıkları kişilerin 'seni evine ailene götüreyim' dediğinde yapacakları konusunda bilgilendirildi.

Eğitimlerde ayrıca, trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazanmak, yaya geçitlerinden geçiş, araç ve servis içerisinde ki davranışlar, yeni neslin bilinçli yetiştirilmesi konuları da işlendi.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KAYMAKAM KÖKSAL KOLTUĞUNU ELİF ZÜMRA’YA DEVRETTİ
KAYMAKAM KÖKSAL KOLTUĞUNU ELİF ZÜMRA’YA DEVRETTİ
MUHSİN DERE KOLTUĞUNU MİNA REYHAN'A DEVRETTİ
MUHSİN DERE KOLTUĞUNU MİNA REYHAN'A DEVRETTİ