ÖĞRENCİLERE İŞİTME TARAMASI YAPILDI

ÖĞRENCİLERE İŞİTME TARAMASI YAPILDI

Ardahan Belediyesi...

      Ardahan Belediyesi ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşen Ardahan´da okul öncesi ve okul çağı çocuklarda işitme taraması sona erdi.

    İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Odyometri Program Başkanı Fulya Kahvecioğlu Çetin Başkanlığında Odyometri Ekibi Atatürk İlkokulu, Halit Paşa İlkokulu, TOKİ Mehmet Akif İlkokulu ve son olarak Cemal ve Zekiye Vatan İlkokulunda kulak taraması yaptı.

     Küçük yaş grubu çocuklarda sık görülen işitme kayıplarına yönelik tarama çalışmalarının amacı, işitmenin normal gelişimini engelleyecek risk etmenlerini saptamak ve işitmesi normal olmayan olguları erken dönemde tanımaktır. Tarama programı ile çocuklarda bu hastalıkların erken tanısı konabilecek ve gerekli tedavi rehabilitasyonları yapılabilecektir. 4 Okulda 476 öğrenci taramadan geçirildi. Testte işitme kaybı şüphesi tespit edilen 25 çocuklar ilimizdeki Kulak Burun Boğaz Hastalıkları(KBB) uzmanına sevk edildi.

    ?Okul Öncesi ve Okul Çağı Çocuklarda İşitme Taraması? Program kapsamında çalışmaları yerinde ziyaret eden Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Fulya Kahvecioğlu Çetin Başkanlığındaki Odyometri Ekibine teşekkür etti. Ekibin onuruna akşam yemeği veren Başkan Köksoy, yemekte şunları dile getirdi. ?Sn. Fulya Kahvecioğlu Çetin şahsında çocuklarımızın sağlığına yönelik katılılarından dolayı özellikle İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu´na çok teşekkür ederim. Çocuklarımıza karşı bu duyarlılık her türlü takdirin üstündedir. Belediye olarak bu tür hizmetlerimiz dün olduğu gibi bu günde devam edecektir. Katkılarınız bizleri son derece mutlu etmiştir. Bütün ekibe şükranlarımı sunuyorum? dedi.