Programa Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, İnsani Değerler Platformu Dönem Sözcüsü Dr.Öğr. Üyesi Zekeriya Işık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Çorum Şube Müdürü Mustafa Gözler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açış konuşmasını yapan Mustafa Gözler, proje kapsamında 500 öğrenciye doğa ile ilgili konularda eğitim verdiklerini sokakta yaşayan hayvanların da merhamet ve sevgiye ihtiyaçları bulunduğunu öğrettiklerini ifade etti. İnsani Değerler Platformu Dönem Sözcüsü Dr.Öğr. Üyesi Zekeriya Işık da eğitim, kültür, sanat ve her alanda faaliyet gösteren bir platform olduklarını kaydederek, hayır hasenat yapmayı seven STK’lardan oluşan bir platform olarak böyle bir projeyi başlatmış olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Hayvan dostu bir belediye olduklarını ve projeye emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın ardından kürsüye gelen Vali Yardımcısı Recep Yüksel de programın bir amacının da doğaya saygı göstermek olduğunu ifade etti. Çevredeki hayvanlara sahip çıkılması gerektiğini belirten Yüksel, çocuklara özellikle evlerinde besledikleri hayvanlara iyi bakmalarını ve tedavilerini de yaptırmalarını tavsiye etti.

Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen yarışmalarda derece alanlara protokol mensupları tarafından ödülleri verildi. Hayvan temalı resim yarışması birincisi Hürriyet ilkokulundan Zehra Ebrar Yalçın ve Danişment Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Esma Zeynep Özcan’a ödülünü Vali Yardımcısı Recep Yüksel verirken 2. olan 19 Mayıs İlkokulu’ndan Ceylin Şahin ve TOKİ Şehit Mustafa Avcu İmam hatip Ortaokulu’ndan Nisanur Çırak’ın ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, 3. Olan İsmail kakaç İlkokulundan Toprak Başaran ve Toki Şehit Şükrü Özyol İlkokulundan Hiranur Eker’e Zekeriya Işık ödüllerini verdi. Ödül töreninden sonra ise Dost Sincap isimli çocuk tiyatrosu izlendi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim