Afşin’de bir grup öğrenci maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için kitap kampanyası başlattı.

Afşin’de farklı okullara giden 12. sınıf öğrencileri birleşerek, üniversiteye hazırlanan maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek olmak adına sosyal medya hesabı üzerinden “Bir Kitapta Sen Uzat Gönüllülere” adı altında üniversiteye hazırlık kitabı toplama kampanyası başlattı.

Üniversite sınavına hazırlanan 4 lise öğrencisi yine kendileri gibi üniversiteye hazırlanan ve ders çalışmak için materyal eksikliği hisseden öğrenciler için başlattığı kampanya ile ulaşan kitapları öğrencilere ulaştırıyor.

Üniversiteyi kazanan öğrencilerin test ve kaynak kitaplarını değerlendirebilmek arkadaşlarıyla bir araya gelerek kampanya başlattıklarını söyleyen Afşin İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12 sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Adem Doğan, kenara atılan kitaplarla, yeterli kitap desteği bulamayan öğrencilere destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Kampanya sayesinde yaklaşık 30 öğrenciye test ve kaynak kitabı ulaştırdıklarını söyleyen Doğan, “Arkadaşlarımızla birlikte maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek olmak ve işi bittiğinde bir köşeye atılana kitapların değerlendirmesi için sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatmak istedik. Bu düşüncemizi okul müdürümüzle paylaştık. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin Belediyesi’nden görüşerek gerekli izinleri de aldık. Bu düşüncenin güzel olduğunu söyleyen yetkililer bizlere destek oldular ve sosyal medya üzerinden ‘Bir Kitapta Sen Uzat Gönüllülere’ kampanyasını başlattık. Daha sonra daha çok kişiye ulaşması için afiş hazırlıklarına girdik. Daha sonra okullarımıza giderek hem öğretmenlerimizle hem de öğrencilerle konuştuk. Başlattığımız ‘Bir Kitapta Sen Uzat Gönüllülere’ kampanyasına ilgi çok yoğun oldu ve elimize 200’den fazla konu anlatımlı test kitabı geçti. Şimdiye kadar yaklaşık 30 öğrenciye kitap verdik ve halen de kitaplarımız geliyor.” diye konuştu.

Belediye tarafından kendilerine kitap desteği olacağını belirten Doğan, gelen üniversiteye hazırlık kitaplarını da öğrencilere ulaştıracaklarını söyledi.

Daha çok kitapla, daha çok öğrenciye ulaşmak istediklerini söyleyen Turgay Ciner Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Fikri Mıhçı ise, ‘Bir Kitapta Sen Uzat Gönüllülere’ adlı kitap kampanyası fikri Adem Doğan arkadaşımızın aklına geldi ve bizlerle paylaştı. Bizimde hoşumuza giden bu fikre arkadaşlarımızla birlikte elimizden geldiğince destek olmak istedik. Bu kampanya ile Afşin’de bir ilki gerçekleştirdik ve bir öğrenci dayanışması başlattığımıza inanıyoruz. Bizler ne kadar çok kitaba ulaşırsak o kadar çok arkadaşımıza ulaşacağımızı düşünüyoruz. Ağabeylerimizden, ablalarımızdan ve öğrenci arkadaşlarımızdan Bir Kitapta Sen Uzat Gönüllülere’ kitap kampanyamıza, evlerinde daha önce kullanılmış ve bir başkana fayda sağlayabilecek kitapları bizlere ulaştırmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi