Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan “2023 Vizyon Belgesi” uyarınca, üniversiteye hazırlanan öğrencileri ve ailelerini, üniversite temsilcileriyle bir araya getirmeyi ve öğrencilerin üniversiteler hakkında bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla Anitta Otel’de düzenlenen etkinlik için dün açılış töreni yapıldı.

Törene Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban ve Unilook Türkiye Temsilcisi Caner Işık’ın yanı sıra, çok sayıda kurum temsilcisi ve öğrenci katıldı.

Törende ilk olarak kürsüye gelen Unilook Türkiye Temsilcisi Caner Işkın, organizasyonu Çorum’da üçüncü kez düzenlediklerini hatırlatarak, emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti. Caner Işkın, üniversite seçimi yapacak gençlere, geleceklerine yön verirken katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise Bakanlık tarafından açıklanan “2023 Vizyon Belgesi” uyarınca Çorum’da eğitime farklı bir bakış açısı ve yeni bir soluk getirmenin gayretinde olduklarını belirterek, “İlimizde 3. kez düzenlenen bu etkinlikle öğrencilerimiz ve aileleri doğru tercih yapma noktasında, üniversite temsilcilerinden destek alabilecekler. Bu etkinlik sayesinde üniversitelerin ilimize gelmesi, kendilerini anlatması çok önem taşıyor. Dolayısıyla üniversiteler hakkında bilgi alan öğrencilerimizin daha sağlıklı tercih yapmaları mümkün olabilecek.” diye konuştu.

İki gün sürecek olan ve 10.00-14.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olan etkinliğe birçok devlet ve vakıf üniversitesinin katılacağını hatırlatan Büyük, ayrıca yenilenen üniversiteye giriş sistemi (YKS-Yükseköğrenim Kurumları Sınavı) hakkında Çorum’da görev yapan rehber öğretmenlere de seminerler düzenleneceğini sözlerine ekledi.

“NEREDEN NEREYE?”

Belediye Başkanı Zeki Gül ise bir zamanlar üniversite sınavına girmek için Ankara’ya gitmek zorunda kalan Çorumlu gençlerin şimdi ise ayağına tanıtım için üniversitelerin geldiğini söyledi.

Konuşmaların ardından etkinliğin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından hep birlikte kesildi.

FARKLI İLLERDEN15 ÜNİVERSİTE

III. Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri’nde 15 devlet ve vakıf üniversitesinin açtığı stantta, öğrencilere üniversitelerin sundukları olanaklar anlatılarak, tanıtıcı broşürler dağıtıldı. Ayrıca öğrenciler, sağlıklı ve doğru tercih konusunda yetkililer tarafından bilgilendirildi.

“III. Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri” bugün sona erecek.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim