Öğrenciler tiyatro oyunu ile çevre kirliliğine dikkat çek

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencileri, çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla sergi açtı, tiyatro oynadı. Sergide, geri dönüşüme dikkat çeken öğrenciler, 'Bir Deniz Masalı' adlı ti

Kapaklı 22.05.2015 17:33:00 0
Öğrenciler tiyatro oyunu ile çevre kirliliğine dikkat çek

 

Kapaklı Belediye Ortaokulu’nun “Geleceğini Geri Dönüştür” projesi kapsamında atıkları değerlendiren öğrencilerin gerçekleştirdiği geri dönüşüm sergisi ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için hazırlanan “Bir Deniz Masalı” isimli tiyatro oyunu da büyük beğeni topladı.

SERGİ AÇILIŞI YAPILDI

Dün saat 10.00’da Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programa Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, şube müdürleri, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Serginin açılış kurdelesini protokol üyeleri keserken, kısa bir konuşma gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, “Çevre kirliliğine dikkat çeken öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum.” diye konuştu.

ÖRNEK OLDULAR

Daha sonra ise Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Ayten Duran tarafından protokol üyelerine geri dönüşüm sergisi gezdirildi. Sergide öğrencilerin, kağıt, plastik gibi geri dönüştürülebilen materyaller kullanarak yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini yansıttıkları tasarımları sergilendi. Sergide geri dönüştürülebilen malzemelerle yapılan aydınlatma cihazları, tablolar, saatler yoğun ilgi görürken,  5 bin pet şişe ile hazırlanan Truva atı da büyük beğeni topladı.  Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencileri bu sergi ile dikkatleri geri dönüşüme çekerken, çevreyi korumak adına verdikleri mücadele ile büyüklere örnek oldular.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADILAR

Serginin gezilmesinin ardından program konferans salonunda devam etti. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından okul öğrenciler tarafından geri dönüşüm defilesi yapıldı. Ardından öğrencilerin oynadığı "Bir Deniz Masalı" adlı Tiyatro gösterisinde balıkları canlandıran öğrenciler denizdeki balıkların yaşamları üzerinden insanlara göndermelerde bulundu. Deniz kirliliği ve temizlenmesinin yaşanabilir bir ortam haline getirilmesini konu alan iki istavrit balığın başından geçen olayların anlatıldığı tiyatro oyununda minik öğrenciler, usta tiyatroculara taş çıkartırcasına bir performans sergilemeleri izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10