Büyük Torbalı

Ödüllü yönetmen Torbalı’da belgesel çekecek

Ödüllü yönetmen Mert Cemal Pekşan ve ekibi, yeni çekecekleri belgeselleri için Torbalı’yı tercih etti. Torbalı’ya gelerek keşif yapan ekip, deneme çekimlerini de gerçekleştirdi. Pekşan çekecekleri belgeselin festivallerde yayınlanacağını ifade etti

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Ödüllü yönetmen Torbalı’da belgesel çekecek
216 Görüntüleme
27 Haziran 2020 - 17:25
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbalı’da son yıllarda sosyokültürel anlamda devrim niteliğinde gelişmeler yaşandı. Torbalı Belediye Kültür Merkezindeki salonda usta oyuncular sahne alırken, sivil toplum örgütlerinin girişimleriyle de sanatsal faaliyetlerin sayısında artış oldu. Tiyatro, resim ve müzik alanında yapılan çalışmalara ek olarak ilçenin doğal güzelliklerini, tarihi yapılarını ve yaşanmış hikayeler de sinema filmleri ile belgesellere konu edildi. Torbalı’da son olarak belgesel çekimi için yönetmen Mert Cemal Pekşan, projesi için ilk adımlarını attı.
BELGESEL FESTİVALLERDE YAYINLANACAK
Son Vardiya-Serseriden Sonra ve Dal isimli projeleri, festivallerde ödül alan kısa filmlerin yönetmenliğini yapan ve katıldığı festivallerde belgesel dalında ödüller alan yönetmen Mert Cemal Pekşan, sanat yönetmeni Ahmet Yılmaz ve koordinatör Çağlar Çelti ile bir araya gelerek projelerini hazırladı. Torbalı’da çekimleri yapılacak olan belgesel için geçtiğimiz gün ilçeye gelen ekip köy ziyaretlerinde bulunarak kısa deneme çekimleri yaptı. Konu ve saha araştırması yapan ekibin hazırlıkları yapmalarının ardından çekimlere önümüzdeki haftalarda başlaması bekleniyor. Yönetmen Mert Cemal Pekşan, belgesel ile ilgili olarak “Torbalı tarihi ve kültürel yapısı bakımından özel bir konumda. Arkadaşlarımız ile yeni çekeceğimiz belgesel için Torbalı’yı seçtik. Şuanda aklımızda bazı konular var. Araştırmalarımızı tamamlayarak konumuzu netleştirmemizin ardından vakit kaybetmeden çekimlere başlayacağız. Çekeceğimiz belgesel birçok festivalde ve yarışmada yayınlanarak Torbalı’nın tanıtılmasını sağlayacak. İlk ziyaretimizden insanlardan gayet olumlu tepkiler aldık” dedi. Belgeselin genel koordinatörü Çağlar Çelti, ise “Torbalı’nın farklı kültürlerden oluşan çeşitli bir yapısı var. Çekeceğimiz belgeselin konusunun da bu yönde olmasını istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web