Burada amaç yaz boyunca öğrencilerin kitap okumasını sağlamak ve böylece kitap okuma alışkanlığını kazandırmaktır. Ülkemizin kişi başı kitap okuma bakımından dünya sıralamasında gelişmiş ülkelerden çok geri olduğunu düşünülürse çok yerinde bir çalışma. Velilerden tarafımıza ulaşan görüşlerde bir çok öğrenci için bilgisayar, tablet, bisiklet gibi hediyelerin öğrencileri okumaya ve yarışmaya katılmaya motive ettiği belirtilmektedir. Özellikle daha küçük sınıflarda olan öğrencilerin hayalini kurduğu hediyeleri diğer öğrencilerle aynı sayıda soruyu yapmış olmasına rağmen alamaması hayal kırıklığı oluşturmaktadır.

Soruların tamamını yapan öğrencilerden birisi bilgisayar alırken diğeri bir gün ,bir hafta vb erken doğduğu için bir kaç kitaptan oluşan asla dengi olmayan eğitim seti alabilmektedir.Bu durum hem çocukların okuma alışkanlığını geliştirmesinde hem de yarışmanın sürdürülmesi önünde bir engeldir. Belediyenin imkanlarini zorlayarak aynı sıradaki öğrencileri aynı ödülle ödüllendirmesi çocukların adalet duygusunu zedelemeyeceği ve gençlerin okuma alışkanlıklarını sürdürmelerini sağlayacağı kanaatindeyiz.
 
Şalpazarı Ahmet Kıran Gibi!
 
Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde seçim heyecanı devam ediyor. Ankara’dan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’deki korumalarından Ahmet Kıran Trabzon Şalpazarı’ndan Ak parti aday adayı oldu. Ahmet Kıran Rize’den başladığı meslek yaşamında Van ve Giresun’da terörle mücadele hizmeti verdi. Ardından Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Beştepe yerleşkesinde göreve başladı. 31 Mart seçimleri için istifa ederek AK Parti aday adayı olan Ahmet Kıran 2 üniversite diploması ve tecrübeleri ile öne çıktı ve Şalpazarı’nda bir adım öne geçti.
 
Balta’dan Kandil Mesajı
 
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta,  "İki cihan güneşi sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)'in dünyamızı şereflendirmesinin yıldönümünde bir Mevlid Kandili'ne daha ulaşmanın huzur ve coşkusunu yaşıyoruz” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Balta mesajında şu ifadelere yer verdi. "İki cihan güneşi sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)'in dünyamızı şereflendirmesinin yıldönümünde bir Mevlid Kandili'ne daha ulaşmanın huzur ve coşkusunu yaşıyoruz. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in doğumu alemlere rahmet, tüm insanlığa huzur ve saadet getirmiştir. Onun doğumu ile Mekke'nin ufkunda parlayan Nübüvvet nuru ile kalplerimiz münevver olmuş, onun gelişiyle yitirilen insani duygular yeniden kazanılmıştır. O, tüm insanlık için barış elçisi, tüm canlılara karşı rahmet ve şefkat Peygamberidir. O, Allah'ın insanlık aleminde yarattığı en müstesna şahsiyettir.  Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen rehberler, peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam'ı müjdeleyen sevgili peygamberimiz hazreti Muhammed olmuştur. O, insanların en hayırlısı idi, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emîn'di; Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi; güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. Onun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Efendimiz’in bize bıraktığı en önemli miras Kur’an-ı Kerim ve sünnettir. Bu iki miras hem dünyamızı hem ahretimizi aydınlatacak kutlu iki rehberdir. Bu bakımdan, Mevlit Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. kandiliniz mübarek olsun.”
 
Şalpazarı’nda Adayı Halk Belirleyecek
 
AK Parti’de 11 aday adayının bulunduğu Şalpazarı İlçesinde kimin aday gösterileceği merakla bekleniyor.  Bu ilçemizde anketlere ağırlık verileceği ve anketlerden çıkan ismin, yani halkın istediği aday adayının AK Parti Şalpazarı Belediye Başkan Adayı olarak ilan edileceği öğrenildi.  Ayrıca aday gösterilmeyen bazı aday adaylarının da belediye başkan yardımcılığı, Büyükşehir Ve Şalpazarı Belediyesi meclis üyelikleri gibi görevler verilerek kırılmaların yanşamaması için önlem alınacağı belirtiliyor.
 
Çarşıbaşı’nda Son Durum
 
AK Parti Çarşıbaşı Belediye Başkan Aday Adaylığı için 4 başvuru yapılmıştı. Çarşıbaşı’nda Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz kısıtlı imkanlarına rağmen ilçesine hizmet için çok büyük bir gayret göstererek önemli değişimlere imza attı. Başkan Yılmaz halkla olan samimi diyalogları ve güleryüzü ile de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, belediye başkanlarına hitaben söylediği, “çok önemli hizmetler yapsanız da gönüllere girmeden başarılı olmuş sayılmazsınız” sözlerini hatırlatırcasına ilçesinde gönülleri de kazanmayı başarmış bir Belediye Başkanı. AK Parti’nin halk anketlerinden çıkan mevcut belediye başkanları ile devam etme eğiliminde olduğu da biliniyor. Başkan Coşkun Yılmaz’ın arkasında önemli bir halk desteği de var. Genel Merkezin Çarşıbaşı’nda risk almadan mevcut Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ile yola devam etme olasılığının bir hayli fazla olduğu ifade ediliyor.
 
Beşikdüzü Chp’de Ramis Uzun
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Trabzon’da en güçlü olduğu ilçelerinden birisi Beşikdüzü’dür.  Bu ilçemiz de 4 aday adayı CHP’den Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı olabilmek için başvuru yaptılar. Beşikdüzü’nde bir dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan, hem yaptığı hizmetlerle hem de kişiliği ile büyük bir iz bırakan Ramis Uzun’un adaylığa çok yakın olduğu konuşuluyor. Yapılan anket çalışmalarına da damga vuran Ramis Uzun, daha önce aday adaylığı için ilçe başkanlığı görevinden istifa eden ancak aday adayı olmayan ilçe siyasetinin önemli isimlerinden Şakir Yenigün’ün de desteğini almıştı.
 
Makam Arabasının Şoförü Başkan
 
Trabzon’un Vakfıkebir İlçe Belediye Başkanı Muhammet Balta, dünkü temayül yoklamasına kendi makam aracını kullanarak geldi. AK Parti Vakfıkebir’den hiç kimse aday adayı olmadığı için Trabzon’da ki tek rakipsiz belediye başkanı olan Muhammet Balta, makam şoförü kullanmadan makam aracı ile temayülün yapılacağı salona geldi. Burada Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunu kullanan Balta’ya partililer de yoğun ilgi gösterdi. ‘Kimse senin kadar şanslı değil rakipsizliğin kıymetini bil’ diyen partililere Balta’da, esprili olarak, ‘O daha kötü. Herkes rakibinin kim olduğunu biliyor. Ben rakibimi bilmiyorum’ diyerek şakalaştılar. İlçede başarılı hizmetlere imza atan Balta, 50 yıl bağımsız belediye başkanı tarafından yönetilen Vakfıkebir’i 2014 yılında AK Belediyecilikle buluşturan isim oldu.
 
Temayül Bitti Herkeste Bir Merak
 
AK Parti teşkilatlarında önceki gün temayül yoklaması gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye başkanlığı ile ilçe belediye başkanlığı için Trabzon teşkilatlarında ki 2 bin 500 delege tablet üzerinden oylarını kullandı. Şimdi aday adaylarını bir merak aldı. AK Parti 2011 seçimlerinin ardından temayül sonuçlarını açıklamıyor. Sadece genel merkezde ki belli başlı kişiler biliyor. Aday adayları dün geceden itibaren genel merkezi yakın markaja aldı. ‘Acaba ben kaçıncı çıktım’, ‘İlçelerden hak ettiğim desteği alabildim mi?’ ‘Teşkilatlar bana yüzde kaç oy verdi?’ gibisinden meraklanmalar başladı.
 
İnsanlığın Yolunu Aydınlatmıştır
 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Ustaoğlu, mesajında, beşeriyetin eşsiz rehberi, peygamberlik halkasının sonuncusu, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in dünyayı teşrifinin sene-i devriyesini birlik ve beraberlik duygularıyla idrak etmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in söz, fiil ve uygulamalarıyla Müslümanlar ve bütün insanlık için her bakımdan en güzel örnek olduğunu ifade eden Ustaoğlu, şunları kaydetti: "O, vahyin şekillendirdiği mükemmel hayatıyla beşeriyetin ufuk noktasıdır. İnsanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandildir. O'nun doğumu, insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, gönüllere ve ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı, örnek bir manevi ortamı tebliğ ve bizzat tatbik eden sevgili Peygamberimiz gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle insanlığın yolunu aydınlatmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Trabzonlu hemşehrilerimiz olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlit Kandili ile Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik ediyor, yüce Mevla'dan barış, huzur ve kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum.”
 
Dikkatli Olmak Mecburiyetindedirler
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon  il  Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklamalarda bulundu. Tarım açıklamasında, “ Ülkücü Hareketin mensupları; Liderinden neferine bir bütünlük arz ederler. Düşüncelerini aktarırken parti görüşünü dikkate aldığı gibi, teşkilat mensuplarını da aynı ölçüde riayet ederler. Eleştirileri ülkücü hareketin Ali menfaatlerinin dışında olmayacağını düşünce ve tavırlarıyla ortaya koyar, harici düşüncelere de değer vermezler. Aksine hareket edenlerinde bugün içinde bulundukları durum aşikardır. Bugün ülke gerçeklerini göz önünde bulundurursak; Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli Beyin taraflı tarafsız herkesin hakkını teslim etmek manasında ortaya gerek milleti ve devleti önceleyen siyaseti, gerekse devlet adamlığının altını kalın çizgilerle çizerken bizimle yol yürüdüğünü zanneden bazı arkadaşlarımız halen bazı gerçekleri göremiyorlarsa daha dikkatli olmak mecburiyetindedirler” dedi.
Editör: TE Bilisim