4 Eylül Sivas Kongresi Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmanın Liselerarası Resim Kategorisinde ise Bahçelievler Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Funda Bozkuş birinci olmayı başardı.
Geçen yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlerden Ecdada Mektup” Yarışması’nda Türkiye ikinciliği elde eden Asena Beyza Biçer, ödülünü dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı.
Asena Beyza Biçer bu yıl ayrıca Malkara Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen “100 Yıllık Bir Destan: Çanakkale 1915” konulu şiir yarışmasında 358 eser arasından Türkiye birinciliğine uzanmış, kazandığı 1915 TL’lik para ödülünü, “Mehmet Akif Ersoy da İstiklâl Marşı için konulan para ödülünü reddetmişti.” diyerek, kabul etmemişti.
“Son Kale: Çanakkale” isimli şiiriyle Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza atan Asena Beyza Biçer, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında 18 Mart Çarşamba günü Malkara Kültür Sarayı’nda düzenlenen ödül töreninde, kazandığı 1915 lirayı ihtiyaç sahibi kişilere verilmek üzere Malkara Anadolu Lisesi Müdürü Mümin Lütfüoğlu’na iade etmişti.
Sivas Valiliği tarafından düzenlenen yarışmanın Liselerarası Şiir Kategorisi’nde Kastamonu Göl Anadolu Lisesi’nden Saniye Nisa Ersöz ikinci olurken, Keşan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nden Selin Kaya ise üçüncülük kazandı.
Resim kategorisinde ise ikincilik ve üçüncülük Hatay’a gitti. İstiklâl Makzume Anadolu Lisesi öğrencisi Tülay Adıbelli ikinciliğe uzanırken, İskenderun Anadolu Lisesi’nden Zeynep Esmeray ise üçüncü olmayı başardı.
Sivas Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre yarışmada birinci seçilen öğrenciler velileriyle birlikte “4 Eylül Sivas Kongresi Kültür ve Sanat Şenlikleri” çerçevesinde misafir edilerek, ödülleri Sivas’ta yapılacak törenle verilecek. Dereceye giren diğer öğrencilerin ödülleri ise adreslerine gönderilecek.


Son 14 ayda 3 büyük ödül kazanan Asena Beyza Biçer, babası Eyüp Biçer’le…

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim