ODTÜ Bahar Şenliği: Devrim Yürüyüşü ve konser coşkusu

ODTÜ 33. Uluslararası Bahar Şenliği, 27. Devrim Yürüyüşü ile devam etti. Şenlik konserlerle sona erdi.

26 Nisan 2019 15:18
Paylaş

ODTÜ 33. Uluslararası Bahar Şenliği, bugün gerçekleşen 27. Devrim Yürüyüşü ve konserlerin ardından sona erdi.

Devrim Yürüyüşü için Fizik Bölümü önünde toplanan binlerce ODTÜ'lü, burada yapılan basın açıklamasının ardından Devrim Stadyumu'na yürüdü.

Açıklamayı ODTÜ öğrencileri adına Kaan Özdemir okudu. Özdemir, ekonomik krizin faturasının emekçilere, gençlere, kadınlara ödetilmek istendiği bir dönemde yürüyüşü gerçekleştirdiklerini ifade etti. Üniversitelerde patron zihniyetli yönetimlerin göreve getirildiğini ve üniversitelerin özerk ve bilimsel yapısının yok edilmek istendiğini dile getiren Özdemir, iktidarın, düşünen, okuyan ve sorgulayanları adeta şeytanlaştırdığını söyledi. Özdemir, buna karşılık ODTÜ'nün, daha iyi bir gelecek için emekçilerin yanında olmayı, halkın çıkarlarını savunmayı ve zorbalara karşı dik durmayı bir gelenek haline getirerek tüm ülkeye mal ettiğini ifade etti.

Yasaklanmak istenen Bahar Şenliğine de değinen Özdemir, "Bugün buradaysak şenliğimizi savunduğumuz için" dedi. Özdemir, meselenin sadece bir şenlik meselesi olmadığına dikkat çekerek burada çıkardıkları sesin tüm ülke için olduğunu dile getirdi. Tarih boyunca birçok zorbanın gelip geçtiğini söyleyen Özdemir, “Bugün de 27. kez gerçekleştirdiğimiz Devrim Yürüyüşümüzde zorbalara, talana, sömürüye karşı Gençlik Baharı Devrimle Getirecek demek için bir aradayız” dedi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler Devrim Stadyumu'na yürüş gerçekleştirdi.

KONSERLER COŞKULU GEÇTİ

Öğrencilerin stadyuma mumlarla 'Devrim’ yazmasının ardından Ezhel, Ezginin Günlüğü, Moğollar, Grup Abdal ve Bedük konserleri düzenlendi.

Moğollar, konser sonrası sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda "Ağlattınız bizi ODTÜ! Öncelikle bize bu duyguları yaşatan sevgili ODTÜ öğrencilerine, organizasyonu yapan @Ugt_Odtu ekibine ve çok değerli teknik ekibimize çok teşekkürlerimizle!"

Konsere dair sosyal medya paylaşımında bulunan sanatçılardan Bedük ise "Beraber çok güzeliz" dedi.

(Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Dr. Ali Karakoç: Sağlık emekçileriyle görüşmeden şiddet çözülmez

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Barosu: Tahir Elçi, planlanarak ve kasten öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...