HABER MERKEZİ

ÖDP Keşan İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu'ndan, 'ABD-İsrail saldırganlığına karşı

mazlum Filistin halkıyla dayanışmaya' başlığıyla yapılan açıklamada, "Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını deklare etmesi, tek kelimeyle ateşle oynamak olarak nitelendirilebilir. Filistin Halkı’nın acılarını tazeleyecek, öfkesini kabartacak bu hamle, Filistin sorununun çözümünü iyice imkansız hale getirecek, adete aşırı sağcı Netanyahu yönetiminin faşist ve ayrımcı politikalarına 'yeşil ışık' anlamına gelecektir. Bu adımla İsrail’in 1967’deki Doğu Kudüs işgali de onaylanmış ve meşrulaşmış olacaktır." denildi.

KUDÜS, İŞGALCİ DEVLETLERE BIRAKILMAYACAK KADAR ÖNEMLİ

Kudüs'ün İslamiyet-Yahudilik-Hıristiyanlık gibi üç semavi dince de kutsal olmasının yanı sıra, dünya kültür mirası olarak da işgalci bir devlete bırakılamayacak kadar önemli bir yerleşim olduğu ifade edilerek, şu ifadelere yer verildi: "Trump , ABD’nin 'küresel liberal düzenin', bizim ifademizle 'kolektif emperyalizmin' liderliğinden de vazgeçme , 'rıza ve iknaya' dayalı tarzı da tamamen terk etme eğilimini Filistin konusunda da göstermiştir. Paris İklim anlaşmasını tanımama, İran’la yapılan nükleer anlaşmayı tek taraflı yok sayma gibi cürümlerinin üzerine, şimdi de Kudüs konusu eklenmiştir. Artık AB’yi dahi peşinden sürükleyememektedir. Bu, İsrail ve şimdi döktüğü 'timsah gözyaşlarına' karşın Suudi Arabistan ekseninde, Ortadoğu’da daha saldırgan bir politika izleyeceğini, Suriye’de Esad rejimini yıkmak planı dahil bölge halkı için daha fazla kan, daha fazla gözyaşı anlamına gelen yeni maceralara girişeceğini gösteriyor."

BM BİR AN ÖNCE TOPLANIP, BU GİRİŞİMİ DURDURMALIDIR

Açıklama, şu ifadelerle son buldu: "Bugün Trump’a ver yansın eden Tayyip Erdoğan ve AKP rejimi, anlaşılan, İsrail lobilerinden bir zamanlar ödüller aldığını, seçilmesiyle birlikte Trump’ın gözüne girmek için İsrail ile alelacele ilişkileri düzeltmeye yöneldiğini unuttuğumuzu sanıyor. Yıllarca Hamas örgütüne ev sahipliği yapmış , Filistin Kampları’na kucak açmış Suriye devletiyle Hamas’ın arasını bozmak için devreye girenin, örgütün sonra kovulacağı Katar’a taşınmasını telkin edenin Tayyip Erdoğan olduğu da unutulmadı. Hamas liderliğinin çeşitli ülkelere dağılıp zayıflamasına da bu yanlış anlayış neden oldu. Tüm bu yaşananlara karşın, Hamasetlerden vazgeçilip ABD ve İsrail’e karşı somut adımlar atılmalı. Gün mazlum Filistin halkıyla dayanışma günüdür. Demokratik kamuoyunu, ABD’nin bu kışkırtıcı hamlesini durdurmak için harekete geçmeye çağırıyoruz. ABD’nin Irak işgalinde olduğu gibi,

'savaş karşıtı hareket', tüm dünyada Filistin Halkının yanında, bu 'işgal ve imha' girişiminin son bulması için devreye girmelidir. BM bir an önce toplanıp, Donald Trump’ı kınamalı, bu girişimi durdurmalıdır."