Ödevsiz tatilin tadını çıkarın çocuklar

Ödevsiz tatilin tadını çıkarın çocuklar

Çalan son zil ile 18 milyon öğrenci yarıyıl tatiline girdi. Türkiye’nin dört bir yanındaki heyecana öğrencilerle birlikte öğretmen ve veliler de dahil oldu. Renkli karelerin oluştuğu karne gününde Bakan Yılmaz net mesaj verdi: “15 gün boyunca çocuklara kesinlikle ödev vermiyoruz.”

Yarıyıl tatili başladı, çalan son zil ile 18 milyon öğrenci 15 günlük bir mola verdi. Türkiye genelinde anaokul dahil ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrenciler dün karne aldı. Doğu’dan Batı’ya tüm kentlerde karne heyecanı yaşandı, bu özel güne hem sevinç hem de gözyaşı damga vurdu. Ankara’da karne törenine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da ödev konusunu yeniden hatırlatarak “Ödev kesinlikle vermiyoruz, genelgeyi de gönderdik. Sadece öğretmenlerimizden, evlatlarımıza bu tatil döneminde rehberlik yapmalarını, yönlendirici olmalarını istiyoruz” dedi. İşte detaylar...

33 İKİZİN İKİ KAT HEYECANI

İzmir’de 33 ikiz ve bir üçüzün eğitim gördüğü ortaokulda karne sevinci ikiye katlandı. Buca’da bulunan Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu, ikiz öğrencileriyle dikkat çekiyor. Kardeşlerden bazıları aynı, bazıları farklı sınıflarda. Genellikle yan yana oturan çocuklar, benzerlikleri dolayısıyla ise sürekli karıştırılıyor. Eğitim yılının sona ermesiyle ikizler de karne almanın heyecanını yaşadı.    

7 ÜLKEDEN 76 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Gümüşhane’de eğitim gören 76 yabancı öğrenci, vatanlarından uzakta karne sevinci yaşadı. 20 bin öğrencinin eğitim gördüğü kentte, ülkelerindeki savaş ve yoksulluktan kaçarak Gümüşhane’ye sığınan Afganistan, Pakistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran, Irak ve Suriyeli olmak üzere 7 ülkeden 76 öğrenci bulunuyor. Türkçe öğrenen öğrenciler, Türkiye’de ilk kez karne aldı.

KIRIK NOT KIRIK KALBE NEDEN OLMASIN 

Uzmanlar, karnelerindeki düşük notları nedeniyle stres ve kaygıyla boğuşan öğrencilerin ailelerine “Kırık not, kırık kalplere neden olmasın” uyarısında bulundu. Karnedeki notların her zaman başarı göstergesi olmadığını vurgulayan uzmanlar, düşük not alan çocuğa olumsuz davranmanın, uzun vadede sorunlara yol açabileceği söyledi. Karnelerin sadece akademik başarıyı ölçtüğünü söyleyen Pedagog Mehmet Teber “Kırık olan notlarda, neden kırık olduğu birlikte değerlendirilmeli ve bu notu yükseltmek için ne gibi adımlara ihtiyacı olduğu belirlenmelidir. Bu süreci şefkatle yürütmek gerekir. Çünkü çocuk, zor durumdadır ve bu durumdan çıkmak için bir yetişkinin şefkatli cesaretlendirmesine ihtiyacı vardır” diye konuştu.

AŞIRI DUYGUSAL TEPKİLERDEN KAÇININ

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’den Doç. Dr. Özalp Ekinci karne günü ailelerin aşırı duygusal tepkilerden kaçınmaları gerektiğini belirterek “Başarısız karne getiren çocuklara eleştirel, kırıcı ve kişiliği zedeleyici ifadeler kullanılmamalıdır. Aynı şekilde başarılı çocuklar için de aşırı övgüler ve büyük ödüllerden kaçınılmalıdır” uyarısı yaptı. “Karne, öğrenim hayatında bir araçtır, asla bir amaç olarak görülmemelidir” diyen Ekinci, öğrenim hayatında temel hedefin, çocuğun düzenli ve planlı çalışma alışkanlığının kazandırılması olduğunu vurguladı.  

 

   

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN