Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu Ticaret Borsası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası, Fatsa Ticaret Borsası, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ve Ünye Ticaret Borsası'yle birlikte sağlık çalışanları, yardımcı personel ve hastaların kullanımı için 'maske' tedariki kampanyası başlattıklarını açıkladı. 

Kampanyayı yazılı bir açıklamayla duyuran Başkan Şahin, "Koronavirüs salgını tüm dünyayı ve ne yazık ki ülkemizi ciddi boyutlarda tehdit etmektedir. Bu hususta Cumhurbaşkanı'mızdan bakanlarımıza, valilerimizden belediye başkanlarımıza kadar tüm yetkililer seferber oldu ve amansız bir mücadele içine girildi. Devletimizin yanında, milletimizin hizmetindeyiz. Virüs odaklı salgınlarla mücadelenin en etkin yöntemlerinden biri hiç şüphe yok ki kişisel temizlik ve hijyen şartlarına riayet etmektir. Bir diğer önemli nokta zorunlu kalmadıkça evden dışarı çıkmamaktır. Bu hususta farkındalık çalışmaları her platformda ve herkes tarafından etkin olarak yürütülmektedir. Çok şey yapılıyor ve dahasını da yapma kudretine sahibiz. Sorumluluk hepimizdedir" dedi. 

"BU KABUSU DA YENECEĞİZ"

Açıklamalarına "Gün, elimizi taşın altına koyma günüdür" diyerek devam eden Başkan Şahin, "Söz konusu olan canımızdır ve candan daha önemli hiçbir hazine yoktur. Mustafa Kemal Atatürk "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" diyerek sağlık çalışanlarımıza koşulsuz güvenmemiz gerektiği şiarını ortaya koymuştur. İşte bu şiardan aldığımız feyiz ve güçle, tüm kalbimizle haykırıyoruz. Bu kabusu da yeneceğiz! Bu kabusu, birlikte, kader birliği yaparak, güç birliği yaparak yeneceğiz. Bundan en ufak bir şüphemiz yoktur. Bu süreçte sağlık çalışanlarımızın özveri ve çabalarını bizler de ayakta, saygıyla alkışlıyoruz. Fedakar sağlık çalışanlarımız övgülerin en yücesini hak etmektedir. Allah hepsinden razı olsun, güç ve kuvvet versin. Sağlık çalışanlarına ilişkin her türden desteğin hiç zaman kaybedilmeden sağlanması, bu fedakar insanların moral ve motivasyonlarının en üst düzeyde tutulması gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"SAĞLIKLI NEFES ALABİLMEK İÇİN SAĞLIKÇILARIMIZA NEFES OLALIM"

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde Fatsa ve Ünye Ticaret ve Sanayi odaları, Ordu, Fatsa ve Ünye Ticaret borsalarıyla birlikte kampanya başlattıklarını belirten Başkan Şahin, "Sağlık çalışanlarımız, onlarla yakın temas içinde çalışan yardımcı personeller ile hastalarımız tarafından kullanılmak üzere 'maske' tedariki kampanyası başlatma kararı aldık. Tüm üyelerimizi, ilimizdeki büyük küçük tüm sivil toplum örgütlerini, meslek kuruluşlarını, belediyelerimizi kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz. Alacağınız her bir maske canla başla çabalayan sağlık çalışanlarımızın sağlıklı nefes almalarına katkı sağlayacaktır. Sağlıkla nefes alabilmek için sağlıkçılarımıza nefes olalım!" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim