Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, Corona virüs önlemleri kapsamında yaklaşık iki ay sonra açan berber esnaflarını ziyaret ettiler.



Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada; Berber, kuaför ve güzellik salonları, 09.00-21.00 saatleri arasında çalışacak, müşterilere randevu sistemiyle hizmet verecekler dedi. Başkan Sağlam; “Koronavirüs önlemleri kapsamında yaklaşık iki ay önce kapatılan ve kapalı olan kuaför, güzellik salonu, alışveriş merkezleri gibi işletmeler 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü itibariyle faaliyete geçtiler. Berber, kuaför ve güzellik salonları, 09.00-21.00 saatleri arasında çalışacak, müşterilere randevu sistemiyle hizmet verecek. Sabah saatlerinde dükkanlarını açan işletme sahipleri gerekli hijyen çalışmalarının ardından maske ve koruyucu eldiven takarak müşterilerini ağırladılar. Bazı işletme sahipleri ise kuaför dükkanlarına gelen müşterilerini kapıda bekleterek tek tek içeriye aldı. Randevular ise yarımşar saat arayla veriliyor.



"PERSONELİN MASKE, ELDİVEN VE SİPERLİK TAKMASI ZORUNLU"
Başkan Sağlam; "Kontrollü Sosyal Hayat" kapsamında berber, kuaförler açıldı. Vatandaşın aklına da hijyen ile ilgili birçok soru takılıyor. Özellikle berberler, kuaförler ve güzellik merkezlerinde alınması gereken birçok yeni önlem de normalleşme süreciyle birlikte hayatımıza girdi. Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı rehberlerdeki kurallara en üst düzeyde tutarsak bu süreç daha hızlı olacaktır. Kurallara uyulmaması ve Allah göstermesin salgının yeniden yayılması halinde çok daha sert tedbirlere başvurmak zorunda kalınılabilir. Yeniden hastalığa düşen ülke örnekleri var. Tedbirsiz tevekkül cehalet alametidir. Bizlerde Berber esnafımızı ziyaret ederek eksiklikleri olup olmadığı noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Eksiği olan arkadaşlarımızın eksikliklerini gidermek için gerekli girişimlerde bulunduk. Kendilerine bereketli bol kazançlar diledik dedi.
STK Başkanları daha sonra Vakfıkebir İlçe Pazarını da dolaşarak pazarcı esnafı ile bir süre sohbet ettiler.  
İŞTE KUAFÖR VE BERBERLERDE ALINACAK ÖNLEMLER
1. Her müşteri salona girdiğinde dezenfeksiyon kullanması sağlanmalı,
2. Müşteriye salona girişte maske takılma zorunluluğu getirilmeli,
3. Çalışan herkes maske takmalı, salonlar randevu sistemi ile çalışmalı, müşteriler sırayla içeri alınmalı,
4. Her müşteriye tek kullanımlık havlu kullanılmalı,
5. Kullanılacak her aletler her müşteriden sonra sterilize edilmeli,
6. Eleman sayısına göre dönüşümlü çalıştırılmalı,
7. Salgın bitinceye kadar kuaför ve berber salonları belirli periyotlarla dezenfekte edilmeli.