Oculus kurucusu Palmer Lucky'nin girişimi Anduril, 1 miyar doların üzerinde değerlemeye ulaştı

Savnma sanayiine araçlar üreten Anduril, Andreessen Horowitz Peter Thiel tarafından desteklendi
Oculus kurucusu Palmer Lucky'nin girişimi Anduril, 1 miyar doların üzerinde değerlemeye ulaştı

Oculus kurucusu Palmer Lucky, yeni girişimi Anduril için Andreessen Horowitz'ten yatırım aldı. Yatırım ile birlikte Anduril'in değerlemesi 1 milyar doların üzerine çıktı. 

Daha önce Oculus'u kuran Lucky, girişimini 2014 yılında Facebook'a 2 milyar dolar karşılığında satmıştı. Görünen o ki; Lucky yeni girişimiyle milyarder unvanını devam ettirecek. 

Sanal bir sınır duvarı olan Anduril'in Silikon Vadisinin önde gelen yatırım firmalarından Andreessen Horowitz tarafından desteklenmesi dikkat çekti. Anduril'i destekleyen bir başka isim ise Palantir'in kurucu Peter Thiel oldu. Thiel, Anduril yatırımını, kendi yatırım şirketi Founders Fund üzerinden gerçekleştirdi. 

Bu arada Andreessen Horowitz ve Anduril'in konu hakkında herhangi bir açıklama yapmak istemediğini belirtelim. 

Anduril, ABD hükümetinin savunma sanayii pazarını hedefliyor. Ancak Anduril bu konuda yalnız değil, geçtiğimiz aylarda Microsoft, Amazon ve Google da savunma sanayi odağında hükümet ile anlaşmak üzere çalışmalar yürüttü. Hatta Google çalışanları savunma sanayiine katkıda bulunmak istemedikleri için Google'ın bu girişimini protesto etmişti.

İsmini Yüzüklerin Efendisi yaptınındaki Aragorn karakterinin kılıcından alan şirketin, ABD savunma sanayiindeki yeni adımlarını ve geleceğini hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.