Obeziteye Umut Olan Kurtçuk

Kurtçuktaki ETS-5 geninin doygunluk hissi verdiği keşfedildi. İnsanda da bulunan bu gen sayesinde obezitenin önüne geçilebileceği düşünülüyor.

22 Şubat 2017 - 15:25

Avustralya'daki Monash Üniversitesi ile Danimarka'daki Kopenhag Üniversitesi'nden bilim insanları kurtçuklarda doygunluk hissi yaratan ETS-5 genini keşfetti.

SPOR YAPMA İSTEĞİ
Uzmanlar, bu genin doygunluk hissi vermesinin yanı sıra yedikten sonra uyuma ya da spor yapma isteğini de açığa çıkardığını tespit etti. ETS-5 aynı zamanda insanlarda da bulunduğunu kaydeden araştırmacılar, bu genin dünyada hızla artan obeziteye karşı çözüm olabileceğini düşünüyor. Araştırma ekibinde bulunan Doçent Roger Pocock açıklamasında ETS-5 geni düzenleyici moleküle sahip keşfedilen ETS türündeki ilk gen. Bu gen beyinden bağırsaklara giden sinyalleri kontrol ediyor. Dolayısıyla bu gene yönelik yapacağımız direkt tedavilerle obezitenin önüne geçebiliriz dedi.

Bu haber 566 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()