O zaman neredeydin?

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'in Alanya'ya gelecek olmasını değerlendiren 23. Dönem MHP Milletvekili Hüseyin Yıldız, "Ülkücüyüm diyen biri ülkücü gibi davranacak. Bir ülkücü hiç bir zaman liderinin sözünden çıkmaz. Benim merak ettiğim 7 Haziran seçimlerinde milletvekili listesinde olduğu zaamn sesini çıkartmayanlar, 1 Kasım'da neden ses çıkartıyorlar. O zaman neredeydin?

O zaman neredeydin?

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'in Alanya'ya gelecek olmasını değerlendiren 23. Dönem MHP Milletvekili Hüseyin Yıldız, "Ülkücüyüm diyen biri ülkücü gibi davranacak. Bir ülkücü hiç bir zaman liderinin sözünden çıkmaz. Benim merak ettiğim 7 Haziran seçimlerinde milletvekili listesinde olduğu zaamn sesini çıkartmayanlar, 1 Kasım'da neden ses çıkartıyorlar. O zaman neredeydin?

28 Nisan 2016 Perşembe 23:10
O zaman neredeydin?
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'in Alanya'ya gelecek olmasını değerlendiren 23. Dönem MHP Milletvekili Hüseyin Yıldız, "Ülkücüyüm diyen biri ülkücü gibi davranacak. Bir ülkücü hiç bir zaman liderinin sözünden çıkmaz. Benim merak ettiğim 7 Haziran seçimlerinde milletvekili listesinde olduğu zaamn sesini çıkartmayanlar, 1 Kasım'da neden ses çıkartıyorlar. O zaman neredeydin? Çok garip. 5 ayda ne değişti?" dedi.

BAŞKA İSİM ZİKREDEN YANLIŞ İÇERİSİNDE OLUR
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Meral Akşener, 30 Nisan Cumartesi günü Alanya'da olacak. Akşener'in genel başkan adaylığı sürecini ve Alanya'ya gelişi konusunda sorularımızı yanıtlayan 23. Dönem MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, önemli detaylara dikkat çekti. MHP'nin ideolojik pir parti olduğunu vurgulayan Yıldız, "Kim başka bir isim zikrederse yanlış içerisinde olur. 1200 delegenin oyuyla seçilmiş bir parti genel başkanı var. Buna saygısızlık etmek, ileri geri konuşmak partimize yakışmaz. Siz bunu yaparsanız, siz geldiğiniz zaman başkaları da size yapar. Saygı çerçevesi içerisinde, siyasi partiler kanunu ve tüzüğümüzün kuralları gereği hareket edenlere saygı duyarım. Ama onun dışındaki hareketleri ve konuşmaları kabul etmemiz mümkün değil ve söz konusu olamaz" şeklinde konuştu.

LİDER-TEŞKİLAT-DOKTRİN
Son altı aya bakıldığında tüm olayların açık seçik görülebileceğini kaydeden Yıldız, "Biz Lider-Teşkilak-Doktrin üzerine faaliyet gösteren bir ideolajik partiyiz. Dolayısıyle liderimiz 'Kongre yapılmayacak' diyorsa bizim için geçerli olan bu kongre yapılmayacak sözüdür. Liderimiz kongre tarihini 18 mart 2018 olarak ifade ediyorsa biz ülkücüler için geçerli olan bu sözdür. Bu çerçevede siyaset yapıyoruz. Benim ölçüm bu. Şu anda var olan liderimiz bunu söylediğine göre burada şahsi çıkarlara yer yoktur. Liderimiz şu anda bunu diyorsa, biz bunu kabul eder ve bu doğrultuda hareket ederiz. Diğerleri ne yaparlarsa yaparlar. Onlar bizleri bağlamaz. Ama yaptıkları her ne ise saygı ve terbiye kuraları içerisinde yapmalarını da onlara öneriyorum."dedi.

ARKALARINDA AMERİKA VE İNGİLTERE VAR
"Meral Akşener ve ekibinin arkasında kimler var?" sorusu üzerine Yıldız şöyle konuştu, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz şunu iyi biliyoruz ki, Türkiye üzerinde oynanan tüm oyunların arkasında Amerika ve İngiltere vardır. İngiltere ve Amerika marifetiyle bu olumsuzlukların yapıldığını düşünüyoruz. Coğrafyamızda yapılan tüm olumsuzlukların arkasında bu iki ülke vardır. Bütün bunların planlayıcısı, destekleyicisi, yönlendiricisi kısaca hepsinin arkasında İngiltere ve Amerika var. Dolayısıyla ne yapılıyorsa, ne oyunlar oynanıyorsa, Amerika'ya ve İngiltere'ye bakmak lazım."

"ÜLKÜCÜ GİBİ HAREKET ETSİN"
Meral Akşener'in sık sık 'Ben ülkücüyüm' sözlerini hatırlattığımız Yıldız, "O kendi sözleri ve tercihi. Kendisi öyle söylüyor. Bir kişi 'Ben ülkücüyüm diyorsa' biz onu öyle kabul ederiz. Ancak bunu söyleyen ülkücü gibide davranacak.  Lider-Teşkilat-Doktrin ölçüsün bozmayacak. Ülkücü liderinin sözünden çıkmayacak. Liderinin dediğine uyavak. Biz bunları yapıyor mu yapmıyormu, onlara bakarak bu kişi ülkücüdür ya da ülkücü değildir diyebiliriz."

LİDERİMİZİN DEDİĞİNE UYARIZ
İl ve ilçe kongrelerinin Ekim 2016 tarihinde başlayacağını ifade eden Yıldız, "Arkasından 18 Mart 2018 tarihinde kurultay gerçekleşecek. Biz ülküceler Kurultay açından şuna bakarız. Neden bunların 7 Haziran da bir kurultay talebi yok da, 1 Kasım'da var? Aradan geçen 5 aylık süreçte ne değişti? Partimizin için Yüzde 16 çok büyük bir başarıydı da 1 Kasım'da alınan yüzde 12'lik oy başarısızlık mı? O zaman sıralamada yer bulup itiraz etmeyenler, o zaman sesi çıkmayanların neden 1 Kasım'da sesi çıkmaya başladı? Çok garip ve yadırgadığım esas nokta burası." şeklinde konuştu.

ÜLKÜCÜLER VE VATANDAŞLARIMIZ İLGİ GÖSTERMEZ
Hafta sonu Alanya'ya gelecek olan Meral Akşener'a ülkücülerin ve vatandaşların ilgi gösterip göstermeyeceği sorulan Yıldız şunları söyledi; "Ne ülkücü kardeşlerimin ne de vatandaşlarımızın ilgi göstereceği kanaatinde değilim. Özellikle ilçemizde şu anda tam anlamıyla bir ekonomik kriz yaşanıyor. Şu anda vatandaşlarımızın tamamının turizm sezonu ile ilgili beklentileri var.  Vatandaşlarımızda ciddi bir moral bozukluğu var. Vatandaşımız geçim derdinde. Alanya'da bulunan ülkücü kardeşlerimiz de Lider-Teşkilat-Doktrin çerçevesinde olaylara bakmalarını istiyorum. kongre elbette yapılacak. Elbette oralara da içimizden adaylar çıkabilir ki geçmiş tarihlerde çıktı da. Buna hiç bir itirazımızın olamayacağını biliyorum. Ancak bu süreçlerin o çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini öneriyorum. Yarın beraber olacağımız, beraber siyaset yapacağımız, sahalarda beraber çalışacağımız arkadaşlarımızın birbirini incitmeyeceği, yarın birbirlerin yüzüne bakabileceği çerçevede harekette bulunmasını tavsiye ediyorum."
Son Güncelleme: 28.04.2016 23:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81