banner306
banner198

O seçim vaadi 3. defa verildi!

Çankırı'da 7 Haziran 2015 genel seçimlerine bir aydan az bir süre kala AKP'nin en büyük oy deposu olarak gördüğü Orta ilçesine yarı açık cezaevi vaadi 3. defa verildi.

O seçim vaadi 3. defa verildi!
banner145

Çankırı'da 7 Haziran 2015 genel seçimlerine bir aydan az bir süre kala AKP'nin en büyük oy deposu olarak gördüğü Orta ilçesine yarı açık cezaevi vaadi 3. defa verildi.

 

 

İlk defa dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in 2009 yılı Mahalli İdareler seçimleri öncesi Orta meydanında yapılan mitingde verdiği açık cezaevi vaadinin üzerinden tam 6 sene geçmesine rağmen konuyla ilgili bir arpa boyu dahi yol alınamadı.

 

Gelişen süreçte verilen sözün yerine getirilmemesi üzerine oluşan kamuoyu baskısı 2014 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Orta meydanında o dönem ki Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın halkın huzurunda ikinci defa söz vermesi ile son buldu.

 

Son olarak seçim çalışmaları kapsamında AKP Çankırı Milletvekili Adayları Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu ve  Hüseyin Filiz, Orta İlçesinde vatandaşlara hitap ettiler.  Vekil adayları Ortalılara Yarı Açık Cezaevi yapılacağı vaadini yineleyerek  AKP'nin aynı vaadi üç seçimdir Orta insanına verme başarısını gösterdiler. Orta Organize Sanayi Projesi’nin müjdesini de veren vekil adayları, Orta-Yaylakent bağlantı yolu ve Yaylakent’e dere ıslahı yapılacağını sözlerine eklediler. 

AKP Orta mitingine Belediye Başkanı İrfan Dinç'in katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

 

 

Altı ay önce neler yaşanmıştı?

2014 seçimlerinin ardından 6 ay önce cami önünde  bütün verilen sözlerin kulak arkası edilmesini eleştiren  vatandaşların tepkisi üzerine çıkan tartışmada Hüseyin Filiz, “Cezaevine ben engel olmuyorum, onu Belediye Başkanı İrfan Dinç’le halledin. Bundan sonra benden bir şey beklemeyin. “ diyerek cezaevini Dinç tarafından engellendiğini işaret etmişti.

 

 

29 Kasım 2014 tarihinde AK Orta İlçe Kongresinde cezaevi vaadini gerçekleşmemesi yüzenden yaşanan gerilim arbede ile sonuçlanmıştı. Yenide alevlenen tartışmada Cezaevinin Çankırı Merkeze yapılmasını isteyen İrfan Dinç ile Ortalılar karşı karşıya gelmişti.  Dinç'e destek veren Çankırı STK'ları ile  Orta Dernekleri basın açıklamaları ile tepkilerini dile getirmişlerdi. 

Öte yandan AKP'nin  Orta'da 2 Mayıs 2011 genel seçimler öncesi gerçekleşen miting ile 8 Mayıs 2015 Cumartesi günü  gerçekleşen mitinginin yer aldığı fotoğraf kareleri AKP mitinglerinde yaşanan ilgisizlii belgeleri ile gözler önüne serdi.  

Konuyla ilgili diğer haberler:

Orta ilçe kongresinde arbede yaşandı! -TIKLA OKU-

Orta'nın hakkını kimseye yedirmem! -TIKLA OKU-

Bir açıklamada Orta STK'larından geldi! -TIKLA OKU-

Çankırı'da STK’lar malumu ilan etti! -TIKLA OKU-

Orta Dernekler Birliği talihsiz açıklama için özür bekliyor! -TIKLA OKU-

Ak Parti Ortaya adeta çıkartma yaptı! -TIKLA OKU- 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 02:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ortalı
Ortalı - 9 yıl Önce

korkunun panikin ecele faydası yok

heryerde arbade
heryerde arbade - 9 yıl Önce

başımıza ne oldu bunlar böyle her gittikleri yerde arbade . halk sandığa gömecek inşaallah

Sözler...
Sözler... - 9 yıl Önce

hangi sözleri tuttularki..

Komik
Komik - 9 yıl Önce

ya siz kendi işinize bakın MHP li kardeşler yine cozutmaya başladınız AKP ye fitne fesat yapacanıza kendi işiniizi yapsanız bişeyler olacak bence 2 sıfır olursa herhalde hepiniz AKP li olursunuz

Hayrettin
Hayrettin - 9 yıl Önce

Müflis Tüccar eski defterleri karıştırırmış..

bitmiş
bitmiş - 9 yıl Önce

görüldüğü gibi senin işin bitmiş anlayan anlar

SIRADAKİ HABER

banner304