Öne Çıkanlar miting Fiat Ary Otomotiv kayıtları çeksiad tanıtım fimi çekmeköy chp adayı

Bu haber kez okundu.

O okulda gündem servis

İstanbul Ümraniye'de okul servisçileri arasında 5 Eylül'de yaşanan ve 1 kişinin öldüğü kavgayla gündeme gelen Fatih İlkokulu'nda eğitim öğretim yılı yeni servislerle başladı. İlk günde velilerin ve öğrencilerin de gündeminde servisler vardı. Çoğu veli çocuğunu okula kendi imkânlarıyla getirdi. Servis kullanmak zorunda kalan veliler ise güvenlik endişesi ve artan fiyatlardan şikâyetçiydi. Okul müdürü Eyüp Sarıca, ders zili öncesi yapılan törende servis sorununa hiç değinmedi. Çocukların kendi güvenceleri altında ve emin ellerde olduğunu söyledi. Servis görevlileri de kayıt için nde masa kurdu. Görevliler, velilere "Eski servisler gitti, yeni servisler 'in belirlediği servisler" derken veliler şu değerlendirmede bulundu:
 Fatih Karakuş (38): Servislere güvenimiz yok. Mecburiyetten veriyoruz. Takibini sürekli yapacağım.
 Ümit Gündoğdu (37): Yaşanan olaylardan dolayı tedirginiz. Bunun üzerine servis fiyatları da neredeyse iki kat artmış durumda.
 Ayten Yurdakul (35): Çocuğumu okula geçen yıl da her sabah kendim getirmiştim. Bu yıl da yine öyle olacak. Öte yandan İstanbul'da servis şoförlerine yönelik sıkı denetimler yapıldı. Polis ekipleri, 39 ilçede servis şoförlerinin ehliyetleri, eksik evrakları ve araçlardaki eksikliklerini kontrol etti.

Okul yolunda ilk gün: 3 ölü
Isparta'nın Eğirdir ilçesinde yaşayan ve Atabey ilçesindeki Anadolu Lisesine yerleşen oğullarını okula bırakmak için yola çıkan Erol ailesinin otomobili, şarampole yuvarlandı. Anne Kezban Erol (39) ve oğlu Abdullah Erol (15) öldü. Sürücü baba Zafer Erol yaralandı. Sivas'ta okul servis minibüsünün çarptığı ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Tunahan Kayabaş (10) öldü. Çanakkale'nin Çan ilçesinde, şarampole yuvarlanan otomobildeki Şaban Demir (68) ve kızı Feride Durukan (40) öldü, eşi Emine Demir (61) ağır yaralandı. Samsun'un Bafra ilçesinde, devrilen traktörün altında kalan Ramazan (22) ve Kerim Güney (65) öldü.

Kaynak: SABAH

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.