25 Nisan 2024 Perşembe

O KAZA SÜRÜCÜ HATASINDAN KAYNAKLANDI

O KAZA SÜRÜCÜ HATASINDAN KAYNAKLANDI

Isparta

Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu açıkladı.

Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, dün sabah Konya - Isparta kara yolu Şarkikaraağaç - Göksöğüt mevkiinde otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen ve 3'ü ağır 29 kişinin yaralandığı trafik kazasında kendilerine gelen rapor ve görüntülere göre kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını söyledi.

 ŞARKİKARAAĞAÇTA YOLCU OTOBÜSÜ DEVİLDİ

Konya – Isparta kara yolunda seyir halindeki yolcu otobüsü kontrolünden çıkıp Şarkikaraağaç – Göksöğüt mevkiinde devrildi. Kazada, 3'ü ağır 29 kişi yaralandı. Kaza yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilirken yaralılar Yalvaç, Gelendost ve Şarkikaraağaç ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı.

VALİ SEYMENOĞLU; “O YOLDA BİR SIKINTI VAR MI? NEDEN ÇOK KAZA OLUYOR?”

Ş. Karaağaç’taki söz konusu trafik kazası, dün gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısında gündeme geldi. Vali Ömer Seymenoğlu, Karayolları yatırımlarının görüşüldüğü sırada bir açıklama yaparak; “Bilindiği gibi bugün Ş. Karaağaç ilçemizde bir trafik kazası oldu. Konya – Isparta kara yolunda seyir halindeki yolcu otobüsü kontrolünden çıkıp Şarkikaraağaç – Göksöğüt mevkiinde devrildi. Kazada, 3'ü ağır 29 kişi yaralandı. Kaza yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilerek yaralılar en yakın hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındılar. Burada benim merak ettiğim konu şu, Bölge Müdürümüz de buradayken soralım. O güzergahta çok sık trafik kazası oluyor. O yolla ilgili sıkıntı, sorun nedir? Teknik veya coğrafi bir sıkıntı var mı?” dedi.

ÇOBANOĞLU; “BANA GELEN İLK BİLGİ VE BELGELERE GÖRE KAZA SAATİNDE HAFİS SİS VAR ANCAK….”

Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Vali Ömer Seymenoğlu’nun bu sorusu üzerine; “Öncelikle o kazada yaralananlara geçmiş olsun ve acil şifalar dileklerimi sunuyorum. Evet, kaza haberi sabah saatlerinde bana ulaştırıldı. Hatta, kaza yeri resimleri basına düşmeden bana geldi. O bölgede yollar gayet güzel. Karayolları olarak bizim yapmadığımız bir şey yok. Yani, yol trafiğe uygun durumda. Bana ulaştırılan bilgi ve belgelere göre kazanın olduğu saatlerde hafif bir sis var.

“KAZANIN SEBEBİ ARACIN KULLANIM HATASINDAN”

Ancak, bu dikkatli bir araç kullanımı ile sorunsuz atlatılabilir. Dolayısıyla sisin olmazı kaza sebebi değil. Ben, o kazanın sürücü hatasından diğer bir deyişle araç kullanım hatasından kaynaklandığını düşünüyorum. Tabiki kazanın neden meydana geldiği ise gerek benim teknik personelim gerekse trafik ekiplerinin olay yeri inceleme ve raporlarının bitmesinden sonra netlik kazanacaktır” dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kaptan şoför

17 Ocak 2020 Cuma 04:27

Tabi karayollarının hiç suçu olmaz herzaman olduğu gibi olan garibana olur.nokta.......inanmayin sayın valim

Kamyoncu

17 Ocak 2020 Cuma 00:22

O yoldan haftada iki uckez yuklu kamyonla geçiyorum ve yolun heryarafi dalgali arif bey sicak koltugundan orasini kaldiripta resimden bakip ahkam kesecegine olay yerini gorse anlardi. Ama bem her gecisimde dedim allah bu yolu yapaninda teslim alaninda bin turlu belasini versin. Devletin parasını yol yapiyoz diye çarçur edenlerinde bu yolu bu vaziyette yalakalik olsun diye teslim. Alanlarida allah kendi yakinlarinin caniyla sınasin.

Palavra

16 Ocak 2020 Perşembe 22:01

Sisten göz gözü görmüyordu ve yol tonajli kamyonların yüzünden bildiğin tarla gibi eksi 8 ı gösteriyordu aracım ve buzluydu her yer nerde kara yolu nerde hizmet

Sengetli

16 Ocak 2020 Perşembe 20:51

Hee hee o bölgede yollar süper çok güzel........Bi kerede bi kazada karayolları yol hatalı demezki hep kusur sürücüdedir zaten.........Rabbim yaralı kardeşlerimize acil şifalar versin.

duyarlı vatandaş

16 Ocak 2020 Perşembe 20:39

o yoldan hergün işe gelip giderim. o gün de oradaydım, yoğun sisli, az buzluydu. O yolun sol şeridi daha düzgündür ve genelde araçlar, otobüsler genelde sol seritten giderler. kaza dedeçam kavşağını hemen geçince olmuş. dedeçam kavşak göbeği hafif yola doğru çıkıntılıdır. otobüs sol şeritte giderken sisten dolayı o bombeyi geç gördü, kurtarayım derken de buzdan dolayı yattı. büyük ihtimal böyle oldu kaza.

Ak Nefer

16 Ocak 2020 Perşembe 19:26

Sayın Arif Çobanoğlu ;neye dayanarak söylüyorsunuz bunları.?

...

16 Ocak 2020 Perşembe 19:18

Zaten suçlu hep halktır siz sorumlular sütten çıkmış ak kaşık gibisiniz zaten şimdiye kadar kim çıkıp demiski hata bizde diye atın milletin üstüne gitsin dimi müdürüm.Sizlere bişi olmasın yeterki halk önemli değil

Asena

16 Ocak 2020 Perşembe 18:05

Kaza zamanı oradan geçtim yoğun sis ve buzlanma vardı araç eksi yedi gösteriyordu. Boş boş konuşuyorsunuz.

Şöför

16 Ocak 2020 Perşembe 16:53

Karayolları müdürü düşüncesini söylemiş, bu resmi açıklamamı oluyor şimdi. Benim düşüncem de o sabah yerde sisden ve düşük hava sıcaklığından kaynaklı **** buzlanma vardı. Kazanın sebebi budur.

Eğitimci

16 Ocak 2020 Perşembe 15:40

Müdürüm nasıl hafif sis ya buraya o gün gelmemişsin yada iyi haber vermememişler hem yoğun sis var hemde yollar sis dolayısıyla **** buz tutmuş Yoldaki öğretmen arkadaşın söylediğine göre sabah saat 7:30 civarında yolda yğtümek mümkün değildir diyordu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR