SASTOP Sözcüsü Av. Önder Döker, ekspresin şehir merkezine gelişinin, geçitlerde yaşanan trafik sıkışıklığı gerekçe gösterilerek engellendiğine işaret ederek, daha fazla sayıdaki Adaray seferlerinin görmezden gelindiğini kaydetti.

Adapazarı Belediye Meclis üyesi Erkal Etçioğlu da, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun ikna edilmesi gerektiğini söyledi.

Adaray durabilir
Ekspres girebilir

Türk Ulaşım Sen Sakarya Şube Başkanı Ömür Kalkan, 20 Ağustos’ta Adaray seferlerinin durabileceğini, buna karşılık Adapazarı Ekspresinin şehir merkezine girebileceğini söyledi.

Demiryollarında üçüncü kişilere taşımacılık izni veren düzenlemenin 20 Ağustos'ta uygulamaya konulacağını anlatan Kalkan, "Bu tarihten itibaren üçüncü kişiler taşımacılık yapabilecek, ancak sertifikasyon zorunluğu var. Adaray için sertifikasyon süreci tamamlanmadı. Bu nedenle seferler durdurulabilir" dedi.

ADA TRENİ ŞEHRE GİREBİLİR
Adaray seferlerinin durmasıyla Taşımacılık A.Ş'nin Pendik - Adapazarı seferlerini başlatabileceğini vurgulayan Kalkan, "Bunun için hiç bir engel yok. Taşımacılık A.Ş. isterse bu seferlere başlayabilir” diye konuştu.

Gar esnafı da şikayetçi
SASTOP toplantısında, Gar binasındaki büfe ve lostra salonu işletmecileri ile taksi durağından bir esnaf ve katlı pazaryeri esnafı, konuya ilişkin şikayetlerini dile getirip, Büyükşehir Belediyesi’nin Ada Ekspresi için olumlu karar almasını istedi.

Eğitim Sen’den

sözleşme tepkisi

Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Ali Yavuz Köse, hükümetin memur ve emeklilere 2018 yılı için önerdiği yüzde 3+3’lük teklifin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Tüm kamu emekçileri, hak ve çıkarları için birlikte hareket etmelidir” dedi.

Sözleşme görüşmelerini sürdüren sendikanın iktidarın bütün olumsuzluklarına kol kanat gerdiğini, orada kalmaları için çaba harcadığını belirterek, “En basit taleplerine bile gerekli ilgiyi göremediler. İktidar eliyle büyütülen, kendi düşüncelerini kamuda haklı kılmak için yapay örgütlenme oldukları ortaya çıktı” dedi.

Köse, “Hükümet in teklifi karşısında sendikacılığın temel şartı olan üretimden gelen gücünü kullanmasını bekliyoruz. Tüm kamu emekçileri, hak ve çıkarları için birlikte hareket etmelidir” diye konuştu.

Teklife tepkiler sürüyor

4’te

Yükselişimizi
sürdürüyoruz

YERELSEN 5. Olağanüstü Genel Kurulu’nda konuşan Başkan Toçoğlu, “Kamu işverenleri alanında Türkiye’nin en güçlü sendikaları arasındayız. Bugün YERELSEN sözüne itibar edilen, danışmanlık alanında kendisine başvurulan kurumsal bir marka haline gelmiştir. İnşallah önümüzdeki dönemde sendikamız, ülke genelinde daha fazla örgütlenmiş olarak yükselişini sürdürecektir” dedi.

16’ncı yıl mesajı

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin geride bıraktığı 16 yılı ve yeni dönem siyasetine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Millete hizmet anlayışıyla 16 yıldır başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten Toçoğlu, yeni dönemde de aynı anlayış ve kararlılıkla yollarına devam edeceklerini dile getirdi.

Toçoğlu, “Yola çıkarken kendimize bir ilke edinmiştik; siyasetin tek limanı ahlaktır. Süreç içerisinde bu anlayıştan asla uzaklaşmadık. Milletimizden aldığımız güçle yine milletin iradesini güçlendirmek için çalıştık. Emanete sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz” dedi. 7’de

Kadınlar
yol kapadı

Hendek Yenimahalle 2157 sokak sakinleri, aylar önce belediye tarafından verilen ‘bozuk yollarınız onarılacak, asfalt dökülecek’ sözü yerine getirilmeyince yolu kapadı

Yolu kapatan kadınlar, “Yolumuzu yapmadınız, sözünüzü tutmadınız. Size oy yok” yazılı pankart açtılar ve sözünde durmayan bir başkan istemediklerini söylediler.

Belediyenin hizmetlerinde ayrımcılık yaptığını da iddia eden eylemci kadınlar, “Belediye Koordinatörü AK Parti Meclis Üyesi’nin özel mülkünün yollarına asfalt dökerken, söz verdiğiniz 2157 sokağı nasıl unuttunuz?” diye sordu.

Orhan Topçu’nun haberi 5’te

Pabuç bırakmayacağız

CHP İl Başkanı Ayça Taşkent, “Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tehditlerine pabuç bırakrnayacağız” dedi

Taşkent, her türlü muhalefetin suç örgütü gibi tarif edilerek, baskı altına alınmaya çalışıldığını öne sürdü. Berberoğlu’nun haksız yere tukuklandığını savunan Taşkent, “Bu anlayış şimdi de Genel Başkanımızı tehdit etmektedir. Amaç CHP Genel Başkanını tehdit ederek topluma korku salmaktır.”

TEMA Vakfı Kıyıcı’ya emanet

TEMA Vakfı Sakarya İl Temsilciliğini gönüllü olarak yürüten Mahnaz Gümrükçüoğlu, görevini yeni İl Temsilcisi Fatime Balkan Kıyıcı’ya devretti.

Kıyıcı, ilk basın açıklamasında “TEMA’nın en büyük gücü her zaman gönüllüleri olmuştur. Sahip olduğu doğal varlıkları ile Sakarya’da sürdürülebilir yaşamı korumak üzere gönüllü ekibim ile birlikte var gücümüzle çalışacağız” dedi. 5’te

Serdivan’dan

turizme destek

Sakarya’nın turizm potansiyelini tespit ederek kültürel zenginliğini tanıtmak amacıyla bir süredir Sakarya’da temaslarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı araştırma heyeti, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ı ziyaret etti.

Alemdar, Jüstinyen Köprüsü, Serdivan Gölpark gibi tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra yamaç paraşütü, off road gibi sportif etkinliklerle de Serdivan’ın var olan potansiyelini değerlendirdiklerini ve vatandaşın hizmetine sunduklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim