HABERLER>POLİTİKA
15 Haziran 2019 Cumartesi - 14:50

O ilçede gerilim vapurlardan çıktı: Ayrımcılık iddiası!

İzmir’in turizm bölgesi Karaburun İlçesi’nde Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan yatırımları ve hizmetleri daha önce meclis üyesi olduğu Mordoğan’a kaydırmakla suçlanıyor. Karaburun’u ötekileştirmekle itham edilen başkana vapur seferleri nedeniyle tepki gösteriliyor.

O ilçede gerilim vapurlardan çıktı: Ayrımcılık iddiası!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Karaburun İlçesi’nde yerel seçim sonrası başkanlık koltuğuna oturan İlkay Girgin Erdoğan çalışmalarını sürdürürken ilçede “hizmet” krizi çıktı. 2014 yılına kadar belediye statüsünde olan Mordoğan’da geçmiş yıllarda meclis üyeliği yapan ve belediye başkanı olmadan önce Karaburun’da eski Başkan Ahmet Çakır ile birlikte 2014-2019 yılları arasında meclis üyesi olarak görev yapan Erdoğan, geldiği yere pozitif ayrımcılık yapmakla suçlanıyor. Aslen Mordoğan’lı olan Başkan Erdoğan’ın Karaburun’daki hizmetleri eski beldesine kaydırması ve çalışmaları orada yoğunlaştırması bazı isimlerin tepkisine neden oldu. 

VAPUR SEFERLERİ NİYE YOK?
İlçede, Karaburun ve Mordoğan arasındaki rekabet vapur seferleri nedeniyle patlak verdi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi, her yaz uygulamaya koyduğu Mordoğan ve Foça’ya vapur seferleri uygulamasının saatlerini ilan etti ve çalışmaları duyurdu. Belediye Başkanı Erdoğan da vapurların ilçeye hayırlı olmasını diledi. Onlarca vatandaş ve Karaburun’da yaşayan tatilci “Karaburun’a neden yok?” sorusunu yöneltti.  Başkan Erdoğan’ı Karaburun için mücadele etmemekle suçlayan bazı isimler eleştirilerde bulundu. 

ESKİ BAŞKAN TOPA GİRDİ!
Karaburun’da iki dönem belediye başkanlığı yapan Serdar Yasa, “Tunç başkanımızla ilk bir araya gelişte bu konuyu gündemine ısrarla aldıracağız. En zor şartlarda 5 yıl boyunca hem de Denizcilik Müsteşarlığı’ndan izinli ekonomik ve basit bir iskele ile bir yanaşma iskelesi ile Karaburun Belediyesi olarak hem İzmir Karaburun hem de Foça- Karaburun, Mordoğan -Foça seferlerini yapabilmişken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu seferleri Karaburun’a yapamamanın mazereti olmamalıdır” dedi. 

AYRIM YOK
Bunun üzerine Belediye Başkanı Erdoğan, “15 Haziran'da Foça ve Mordoğan'a başlayan gemi seferleri ile ilgili olarak seferlerin Karaburun'a da yapılması konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Bizler Karaburun ve Mordoğan ayrımı gözetmeksizin hizmetlerimize devam ediyoruz. Mordoğan'a seferlerin başlamasını memnuniyetle karşılıyor ve teşekkür ediyoruz. Tüm halkımıza duyarlılıkları için teşekkür ediyor, konunun takibimizde olduğunu hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, İzmir’in Yarımada Bölgesi’nin en uç noktasında bulunan Karaburun’da yıllardır Mordoğan ile Karaburun arasında siyasi ve toplumsal olarak da bir rekabet yaşanıyor.  Mordoğan beldesi kapatılıp Karaburun’a bağlanmasına rağmen bu toplumsal olgu halen devam ediyor.  2019 yerel seçimleri öncesinde CHP, Mordoğan kökenli Av. İlkay Girgin Erdoğan’ı aday göstermişti. AK Parti ise Mordoğan eski Belediye Başkanı Ferhan Eroğlu’nu aday ilan etmişti. Seçimde, Erdoğan, ipi göğüsleyerek uzun yıllar yürüttüğü meclis üyeliğini başkanlıkla taçlandırmıştı. 

 
Manisa'da duyarlı yurttaş yayalar geçsin diye pikapıyla trafiği durdurdu
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Kıbrıs' tepkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş: S-400 Türkiye için bir fantezi değil
CNN Türk canlı yayınında gündemi değerlendiren AK Parti Genel Başkanvekili ...
'CHP adayı seçilse dahi İstanbul'da nasıl çalışacak?'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhtarlarla kahvaltı buluşmasında, "25 ...
'Kudüs'te yeni oldu bittileri reddediyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tacikistan'da gerçekleştirilen Asya'da ...
 
Göztepe'de 94'üncü yıl coşkusu: Başkan Soyer'den üçlü!
Göztepe, kuruluşunun 94'üncü yılını büyük bir coşkuyla kutladı. İzmir ...
Bakan Soylu'dan DHKP/C operasyonu açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "bugün yine DHKP/C'nin bir yerini bastık. ...
Macron: Türkiye sondaj faaliyetlerini sona erdirsin
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'den Kıbrıs adası açıklarındaki ...
 
Bakanlık'tan Moody's'in not kararına tepki
Hazine ve Maliye Bakanlığı, uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's'in ...
ABD'den stratejik ortaklık vurgusu
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Mike Andrews, Türkiye’yle Amerika ...
Orgeneral Yaşar Güler'den, Akit TV ve Murat Alan'a tazminat davası
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva