Ordu'nun Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi Ordu Limanı karşısından geçen devlet karayolunda, 1 Şubat 2020'de meydana gelen ve büyük bir mucize sonucu herhangi bir kazaya sebep olmayan heyelandan oluşan tehlike, taş duvar yapılmak suretiyle giderildi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, olayın  gerçekleştiği 1 Şubat tarihinden itibaren heyelanın yol açtığı olumsuzlukların giderilmesi, kalıcı çözümün bir an önce uygulanması ve gerekli tedbirlerin alınması noktasında gerekli hassasiyeti göstererek yaptığı girişimler sonucu Karayolları tarafından  iki kademeli taş duvar yapılması sağlandı.

Devlet karayolu kenarında olan heyelan sonrası Karayolları Samsun 7'nci Bölge Müdürlüğü ekipleri, 20 metre yükseklikteki kaya zemin ve 3-4 metrelik nebati topraktan oluşan şevin üzerinden kontrolsüz olarak akan yüzeysel suların, kırık ve çatlaklı zemine sızması ve zaman içerisinde aşındırması sonucunda şev stabilitesi bozularak heyelan meydana geldiğini tespit etmiş ve etüt proje çalışması başlatmıştı.

Vali Seddar Yavuz'un konuyu yakınen takibi sonucu heyelan bölgesine yapılması uygun görülen iki kademeli taş duvar işinin ihalesi yapılarak, kısa süre işe başlandı ve taş duvar işi bitim aşamasına geldi. Yol yakında tamamen temizlenerek yeniden araç trafiğine açılacak. 

Editör: TE Bilisim