O BİR ROMANTİK DEVRİMCİ..     “Nalet olası güne”  anlam kattılar!

O BİR ROMANTİK DEVRİMCİ.. “Nalet olası güne” anlam kattılar!

BMİS Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Selçuk Çifci ile oğlu Deniz, 12 Eylül doğumlu. Eşi Kübra ile imzayı da 12 Eylül’de attı: Bu lanet olası güne anlam katmaya çalışıyorum.

Gebze’de emek hareketinin eski ama şube başkanlığında yeni yüzü Selçuk Çifçi… o bir romantik devrimci, hem de “Gülmek en devrimci eylem biçimi” teorisinin pratisyenlerinden: “12 Eylül 1979 doğum günüm. Evlilik yıldönümüm bile isteye 12 Eylül. Büyük oğlumda 12 Eylül doğumlu. Oğlumun ve benim doğum tarihini ben belirlemedim.

Nikah tarihimin 12 Eylül olmasını ise bizzat istedim. O süreçte müstakbel eşimle Pendik Evlendirme Dairesi’ne, nikah günü almaya gittiğimde 12 Eylül tarihi için yer yoktu. ‘Olanaksız’ dediler. İçeriden sesimizi duyan bir kadın memur, ‘Nedir buradaki tartışma? Nedir bu 12 Eylül ısrarınız?’ diye sordu. Ben de, ‘Bu lanet olası güne anlam katmaya çalışıyorum’ dedim ve kendisi bana hak vererek, ‘Yazın’ dedi. Yazdılar. Sonradan anladık ki evlendirme dairesinin yetkilisi imiş ve sayesinde 12 Eylül nikahlı olduk.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.