BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.515,69
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Numan Kurtulmuş'tan Ayasofya cami olacak mı? tartışmasına çarpıcı yorum!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Ayasofya'nın cami olması" tartışmalarıyla ilgili "Yeri geldiği zaman da bununla ilgili gelişmeler, adımlar atılır" dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gazete ve televizyonların internet sitelerinin yöneticileriyle bir araya geldi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya ile ilgili "Ayasofya'ya giriş ücretsiz olabilir, Ayasofya'nın adını Ayasofya Camii yaparak müze sıfatından çıkarabiliriz" dedi. Konuya ilişkin AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ayasofya'nın adını Ayasofya Camii yaparak müze sıfatından çıkabiliriz" açıklaması soruldu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gazete ve televizyonların internet sitelerinin yöneticileriyle bir araya geldi.

"Yeri geldiği zaman adımlar atılır"

Kurtulmuş yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmesi nedir, nasıl bir yol izleyecek onu bugün söyleyecek noktada değilim. Milletimizden de bu noktada çok büyük talepler var. Yeri geldiği zaman da bununla ilgili gelişmeler, adımlar atılır." İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TGRT'de yayınlanan 31 Mart yerel seçim özel programında müzenin ücretsiz olması taleplerine ilişkin bir soruya "Olmayacak şey değil. Adını artık müze değil Ayasofya Cami koyarız. Müze statüsünden çıkar" diye yanıt vermişti.

Erdoğan, İstanbul'daki tarihi Ayasofya Müzesi'nin müze statüsünden çıkarılabileceğini ve adının "Ayasofya Camii" olarak değiştirilebileceğini açıklamıştı.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Turistler Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih Camisi'ne geliyorlar, herhangi bir ödeme yapıyorlar mı? Aynı şeyi Ayasofya'da da yapar. Müze statüsünden çıkar. Zaten daha sonradan buraya böyle bir statü verildi. Bu da yine CHP zihniyetinin bir adımıdır. Bu adımı değiştiririz."