Güncel
Giriş Tarihi : 30-03-2020 14:54   Güncelleme : 01-04-2020 16:47

Nükleer Karşıtı Kadınlardan Tepki

Sinop NKP Kadın Platformu “Kadınların nükleer sektöre katkısı artarsa sektör kazanır” açıklamalarına tepki gösterdi.

Nükleer Karşıtı Kadınlardan Tepki

Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Kadın Platformu tarafından yapılan açıklamada, 4-5 Mart 2020 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi ardından yapılan 'Kadınların nükleer sektöre katkısı artarsa sektör kazanır' açıklamalarına tepki gösterildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Dünya Aralık 2019’dan buyana Çin’den yayılan Korona Virüsü (COVİD-19) ile uğraşırken Nükleerci Lobi de boş durmamış, Dünyada çökmekte olan Nükleer Teknolojiyi ayağa kaldırmaya uğraşıyor. Bu süreçte de kadınları seçmiş ve 'Nükleer sektöre katkımız artarsa sektör kazanır' diyerek, aslında sektörün çökmekte olduğunu da itiraf etmektedirler.

4-5 Mart 2020 tarihinde düzenlenen Nükleer ticaretten pay kapmayı düşünen şirketlerin katılım sunduğu iki günlük çalışmadan çıkan sonuç Kadınlara hitaben: 'Nükleer sektöre katkımız artarsa sektör kazanır' olmuştur.

Burada asıl amaçlarının yapılıp yapılamayacağı bir muamma haline gelen Akkuyu Nükleer Santraline destek yaratma çabasıdır. İki kez temeli çatlayan ve kamuoyuna duyurmadıkları Akkuyu Nükleer santralini yapamayacaklardır"

Kadınlar olarak Nükleer Santrallere karşı mücadeleyi birlikte verdiklerini belirten platformun yazılı açıklamasında: "Çökmekte olan Nükleer Santral teknolojisini; Nükleer Lobi, Kadınlar üzerinden kurtaramayacaktır. Biz Emekçi Kadınlar buna izin vermeyeceğiz" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Sinop Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meryem Seferioğlu 'Nükleer Bilimde kadın olarak bu alanda çalışan erkeklerden farklı olarak neyi değiştirebiliriz bilmiyorum ama halkın NGS’ler hakkındaki bakış açısını değiştirebiliriz' derken aslında zorlama bir şekilde bu sözleri söylediğini de itiraf ediyor. Çökmekte olan hatta çöken Nükleer Lobiye yeni bir çıkış yolu aramaktan öte bir şey değildir. Nükleer Teknoloji ve Nükleer santraller, kurulduğundan buyana İnsana, Canlıya ve Ekolojiye hep zarar vermiştir"

AdminAdmin