FAVKALADE HİZMET BİNASI

Başta, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç olmak üzere belediye çalışanlarına hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdik önceki gün. Gördük ki Ortahisar Belediyesi fevkalade bir hizmet binasına sahip olmuş ve her şey profesyonelce düşünülmüş. Ortahisar Belediyesi, binasının olmamasının sıkıntısını yaşadığını tüm Trabzonlu biliyordu. İşte şimdi bu sıkıntı da aşıldı.Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve çalışma arkadaşlarına tekrar yeni bina hayırlı olsun diyoruz.

YANLIŞ YAPTIK DEMEMEK İÇİN…

Ortahisar Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ömer Dayı, Trabzon’a yapılması planlanan Şehir Hastanesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dayı şöyle dedi: “Reşadiye önündeki viyadüğün yapımına bizler karşı çıkmıştık. AKP’liler destek verdiler. Bugün Ortahisar Belediye Başkanı Sayın Ahmet Metin Genç ‘yetkim olsa burayı yıkarım’ diyor. Akyazı Stadı’nın olduğu alana Şehir Hastanesi yapımına karar alındı, bizler burada birçok nedenden dolayı hastane yapılmasının doğru karar olmadığını söylüyoruz, AKP’lilerden ses çıkmıyor. Yarın yine yanlış olduğunu AKP’liler söylerse kimse şaşırmasın.” Ömer Dayı bu değerlendirmesinde haklı. Trabzon’da işler ‘yaptım oldu’ mantığı ile vücut buluyor, sonrasında ise biz bu işi nasıl yanlış yaptık diye dövünülüyor. O yüzden bizce de Şehir Hastanesi’nin yeri bir kez daha düşünülmeli.

BİZ BU FIRSATI YAKALAYAMADIK

Eski Ortahisar Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hacı Kaya dün ziyaretimize geldi. Kaya bakın neler söyledi:“Bizim dönemimizde yakalayamadığımız birlikteliği görüyorum ki bugün Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi yakalamış. Artık Trabzon hak ettiği yatırımlarla ve vaat edilen projelerle buluşacaktır. Geçtiğimiz dönem biz bu fırsatı yakalayamadık. Büyükşehir ile Ortahisar Belediyemiz arasında yaşanan sıkıntılar bizi sıkıntıya sokmuştu. Bu vesile ile Murat Zorluoğlu’na ve Ahmet Metin Genç’e teşekkür ediyorum.”

ORHAN ÇEVİK’E SEVGİ SELİ

Son yayımlanan kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı’na atanan Orhan Çevik dün görevi Metin Alper’e devretti. Devir teslim töreni tabiri caizse tüm Trabzon’u Emniyet Müdürlüğü’nün önünde buluşturdu.
Trabzonlu, Çevik’i sevgi seli ile yeni görevine uğurladı. Bu vesile ile hem Ankara’da göreve başlayacak olan Orhan Çevik’e hem de Trabzon’da İl Emniyet Müdürü olarak göreve gelen Metin Alper’e başarılar diliyoruz.

SPORA BAKIŞ BU MU?

Futbolun ana yurdudur Trabzon.Bu vesile ile de özel bir ilgi görmesi gerekir. Ama bakıyoruz ki Trabzon’da bu konuya yeterli hassasiyet gösterilmiyor.Trabzon şehir merkezinin sahil şeridinde yer alan futbol sahalarına bakıyoruz hallerİ içler acısı. O sahaların yanlarındaki soyunma kabinlerine bakıyoruz,prefabrikten yapılmış ve yıkılma ile yüz yüze. O yapıların hijyeninden ve temizliğinden bahsetmiyoruz bile.O prefabriklerin yerine taştan duvarlı yapıların ivedilikle yapılması gerekiyor.Trabzon bu vasat görüntüleri hak etmiyor.Konunun muhataplarını göreve çağırıyoruz.

O AÇIKLAMA MERCEK ALTINDA

Ortahisar Kaymakamlığı’nın Uzunsokak’ta kullandığı tarihi binayı boşaltması ile oranın taliplileri artmıştı. Talipliler arasında en fazla tepkiyi de Göç İdaresi çekmişti. Hatta İl Göç İdaresi Müdürü açıklama yapıp daha sonra açıklamasının yayınlanmaması konusunda ricacı dahi olmuştu basın kuruluşlarından.Bu gelişmelerin ardından İl Göç İdaresi Müdürü’nün yaptığı açıklamanın mercek altına alınıp irdelendiğini öğrendik. Daha da öte bu açıklamanın kim tarafından kaleme alındığı dahi araştırılıyormuş. Açıklamanın bir hukuk bürosunda yazıldığı iddia edilmişti.Bu konu uzayıp gidecek gibi görülüyor.Biz de bu konunun sonucunu merakla bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi