BIYIK’TAN ANLIK BİLGİ
Araklı’daki felaketin ardından aşırı yağışların vurduğu Yomra’da hummalı bir çalışma var. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ise ilçedeki durumla ilgili anlık bildirimler yapıyor. İşte dün Bıyık’ın yaptığı o açıklama: “Yomra'mızda meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Yomra-Özdil-Oymalı Grup Yolu'nda gerekli çalışmalar tamamlanarak yol ulaşıma açılmıştır. Sahil mahallelerimize içme suyu getiren ana isale hattında heyelan nedeniyle oluşan çelik boru arızası giderilmiştir. Heyelandan zarar gören iki ayrı su alma yapısının birinin bakımı yapılarak depoya su verilmiş, bulanıklık sorununun giderilmesiyle şebekeye su sevkiyatına başlanmıştır. İkinci su alma yapısının bakım çalışmalarına da bugün başlanmıştır. Üçüncü su alma yapısı ise TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yeniden inşa edilecektir. Bu nedenle suyun tasarruflu olarak kullanılması ciddi önem arz etmektedir. Büyükşehir Belediyesi, Karayolları, DSİ ve TİSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri ve çalışanlarına Yomra halkı adına teşekkür ederim.”

KAPLAN VE ÇELİK
CHP ve HDP'li belediyelerde yaşanan sendika değiştirme baskısı ve işten çıkarmaları protesto etmek amacıyla 97 işçinin görevine son verildiği Bolu Belediyesi önünden 'Emek ve Adalet Yürüyüşü'ne başlayan işçilerin eylemi CHP Genel Merkezi'nde sona erdi. Ekmekleri için yola çıkan, zorlu hava şartlarına rağmen 196 kilometre yürüyen işçiler, CHP binasının önünde eylem yaparak 'Söz namustur, gelin dedin geldik' yazılı siyah çelenk bıraktılar. Güvenlik gerekçesi ile parti binasının etrafına barikat kuran polisler, işçilerin parti binasına yaklaşmasına izin vermedi. Yürüyüşe Hizmetİş Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ve şube Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Çelik de katıldı. Kaplan ve Çelik, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan’la birlikte böyle selfie yaptı.

NE OLACAK BU FARABİ’NİN HALİ?
Bakın bir vatandaş neler diyor: “Babam yarım saattir kıvranıyor, bakan yok, niye bakmıyorsunuz diyorum, sedye yok deniyor. Sedye gelmeden bakamam diyor doktor. Allah aşkına kim bu işlere çözüm bulacak. Sedye getirecek adam yokmuş. KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nden başka hastaneye gidemeyiz çünkü Gastroenteroloji doktoru yok. Farabi’nin de hali bu. Sorsan uçuşa geçtik. Allah’tan bulsun bu durumda olmamızın sebebi her kim ise.”

ORTA MAHALLE’YE BİRAZ ÖZEN
Akçaabat Ortamahalle. Gerçekten muhteşem bir yer. Trabzon’da gidilebilecek, kafa dinlenebilecek, tarihin havasının solunabileceği bir mahalle. Son derece muhteşem tarzda işletmeler de mevcut. Ve fiyatları da gayet normal. Böylesi bir yerin daha fazla turist çekmesi gerekirdi. Yolumuz düştü gittik. Orta Mahalle’de her şey yerli yerinde ancak oraya gidene kadar pek çok eksik dikkat çekiyor. Bir kere yolları bir elden geçirilmeli. Yönlendirici levhalar var ama bazıları okunma dahi okunmuyor. Böylesi bir yerin tanıtımı, bilgilendirici ve yönlendirici levhaları ilçe genelinde herkesin görebileceği yerlere konulabilir. Çünkü ilçe merkezinin tek başına turist çekebileceği nadide yerler arasında Orta Mahalle. Mesela ilçeye genelde o meşhur köfteyi yemeye gelen turistlere Orta Mahalle broşürleri dahi dağıtılsa bu adım dahi tek başına iyi turist çeker.

TEBRİKLER ESASPEHLİVAN
Trabzon’un en etkili haber sitelerinden 61saat.com imtiyaz sahibi Erhan Esaspehlivan, mutluluğa ilk adımı attı. Esaspehlivan, Trabzon’un tanınmış ailelerinden Demir ailesinin kızları Büşra Demir ile yapılan muhteşem bir törenle nişanlandı. Genç çifti anne babaları Kamil - Nurten Esaspehlivan ile Mustafa - Ayfer Demir de yalnız bırakmadı. Demir ailesinin Çamlık’taki evinin bahçesinde yapılan nişan törenine genç çiftin arkadaşları da katıldı. Bizler de Sonnokta ailesi olarak değerli meslektaşımız ve Büşra Demir’e hayırlı olsun dileklerimizi iletirken, en kısa sürede düğünlerini de görmek istediğimizi belirtiyoruz. Tebrikler.

Editör: Haber Merkezi