GEÇMİŞ OLSUN ARAKLI
Trabzon Ticaret Borsası Araklı’da yaşanan selin ardından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “ İlimize bağlı Araklı ilçesinde meydana gelen sel ve heyelan felaketi, tabiatın doğal haline yapılan suni müdahalelerin ne denli acılar ve kayıplara neden olduğunu bir kere ortaya koymuştur. Geçmişten günümüze ülkemizin en çok yağış alan kesimi konumunda olan Doğu Karadeniz’de bugüne kadar meydana gelen böylesi afetlere rağmen özellikle dere yataklarındaki yapılaşmalar insanlarımızın hayatına mal olarak canımızı yakmaktadır. Bu gibi benzeri felaketlerin yaşanmaması için yetkili ve ilgili kurum ile kuruluşların gereken tedbirleri alması gerektiğini bir kere daha belirtirken, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.

TİSKİ’DEN SEFERBERLİK
Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz gün sağanak yağış sonucu sele maruz kalan Yomra’nın Özdil Mahallesi’nde tahrip olan su şebekesini yenilemek için seferber oldu. Yağışın dinmesi ve suların çekilmesini takiben bölgeye ekiplerini sevk ettiklerini bildiren TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, “Özdil Mahallemizde çalışmalarımız dün sabah itibarıyla başladı ve gece geç saatlere kadar devam etti. Bugün itibarıyla da kullanılamaz hale gelen şebekeyi yenileyecek olan ekiplerimiz, 350 mm. çaplı çelik borularımızın kaynak işini bitirmek üzere. Su alma yapısı tamamen yıkılan 400 metrelik kısım için bölgeye boru sevkiyatına başladık” dedi. Sevk edilen boruların da döşenmesiyle sistemi devreye alacaklarını kaydeden Genel Müdür Tekataş, gece vardiyasıyla da çalışan ekiplerin işini bitirmesini takiben yarın mahalleye su verileceğini sözlerine ekledi.

KARADUMAN ANILDI
TBMM Eski Başkanlarından, 17. Ve 18. Dönem Trabzon Milletvekili Necmettin Karaduman ölümünün 2. yılında kabri başında anıldı. Anma törene Trabzon eski Belediye Başkanı Orhan Karakullukçu, Trabzon eski valisi Enver Hızlan, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr, Hüseyin Örs ve Karaduman'ın ailesi, yakınları ve çok sayıda Trabzonlu katıldı. Anma töreni sonrası bir açıklama yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Trabzon’da yetişen, yıllarca valilik yaparak ‘devlet baba’ kavramını anlamlaştıran, Valiliği sırasında Kahramanmaraş ilinin en yoğun noktasına Trabzon Bulvarı ismini vererek iki şehir arasında gönülden gönüle kardeşlik bağını kuran, Trabzon milletvekilliği ve TBMM Başkanı olarak yaptığı görevlerdeki çalışmalarıyla büyük hizmetlerde bulunan, Türk insanının gönlünde taht kuran ve hizmetleriyle her zaman yaşayacak olan Saygıdeğer Başkanımız Necmettin Karaduman’ı vefatının sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle anıyorum. Necmettin Karaduman hem Trabzon hem de ülke için çok önemli ve etkili bir devlet adamıydı. Kendisini tanıma fırsatım olduğu için kendimi şanslı hissediyorum. Şu anda da kendisinin adil ve tarafsız bir şekilde başkanlığını yaptığı TBMM'nin bir üyesi olarak burada ve sizlerin huzurunda bulunuyorum. Sadece Trabzon'umuzun değeri değil, Türkiye'ye mal olmuş bir şahsiyetti. Kendisini örnek alıyoruz. İnşallah Sayın Başkana yakışır bir şekilde vazifemizi yerine getirmeyi Allah bize nasip eder. Bu anma törenini düzenleyip Trabzon'un değerlerinin hatırlanması yönündeki katkılarından ötürü emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Sayın başkanın ailesine tekrardan başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." dedi.

ORMAN BÖLGEDE EĞİTİM TAMAM
19-21 Haziran 2019 Tarihleri arasında Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünde “Silvikültürel Teknik Esas ve İlkeler” konulu eğitim semineri gerçekleştirildi. Eğitime Silvikültür Dairesi Başkanı Kahraman Temür, Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Turna, Trabzon Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Koç, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü Silvikültür Şube Müdürü Ersin Durmuş, Trabzon Orman İşletme Müdürü Savaş Ayvaz, Orman Genel Müdürlüğü Silvilkütür Şube Mühendisleri ve İşletme Şefleri katıldı. Eğitimin 1. Gününde büro çalışması yapılarak, 2. ve 3. günün de ise Torul ve Trabzon Orman İşletme Müdürlüklerinde belirlenen tatbikat alanlarında arazi çalışması gerçekleştirildi. Eğitim sonunda tüm katılımcılara “Katılım Sertifikaları” verildi.

Editör: Haber Merkezi